Πρέβεζα :Απομακρύνονται πάνω από 50 εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα, 29 Ιουνίου 2022, οι επιχειρήσεις του Δήμου Πρέβεζας   για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Η αρχή έγινε από την  Λ .Ιωαννίνων, το Πυροβολικό και την οδό Προφήτη Ηλία  παρουσία του δημάρχου  κ. Νίκου Γεωργάκου, του αντιδημάρχου  Περιβάλλοντος   κ. Γρηγόρη Κουμπή, του διευθυντή  του  τμήματος Αγρ. Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Καζούκα και κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ υπήρξαν θετικά σχόλια από τους περίοικους . 

Η απομάκρυνση των πάνω από 50 οχημάτων που έχουν χαρακτηριστεί εγκαταλελειμμένα διεξάγεται σε συνεργασία με τον ανάδοχο του σχετικού διαγωνισμού και έχει  σκοπό την απελευθέρωση πολύτιμου δημόσιου χώρου και θέσεων στάθμευσης καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και την αναβάθμιση της αισθητικής των γειτονιών από την άσχημη εικόνα των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δήλωσε: 

«Σήμερα μετά την ολοκλήρωση και του σχετικού διαγωνισμού για την εύρεση αναδόχου της επιχείρησης απομάκρυνσης – ανακύκλωσης, βάζουμε ένα τέλος στη διαχρονική άσχημη αλλά και με επικινδυνότητα για τη δημοσία υγεία κατάσταση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα όρια του Δήμου μας. 

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη δράση αυτή που αναβαθμίζει λειτουργικά το Δήμο και ενδεικτικά σας αναφέρω ως παράδειγμα ότι  50 οχήματα που απομακρύνονται απελευθερώνουν περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα δημόσιου χώρου. Επίσης πρόκειται για μία δράση ευθύνης προς τους δημότες και τους επισκέπτες μας αλλά και προς την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος διότι αυτά τα οχήματα θα οδηγηθούν για ανακύκλωση σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης. 

Καλώ όλους τους δημότες να ειδοποιούν όταν εγκαταλείπουν ένα όχημα ή και έχουν εντοπίσει – ως προς τις προδιαγραφές χαρακτηρισμού ως εγκαταλελειμμένου_ κάποιο όχημα  στην περιοχή τους είτε με τηλέφωνο στο Δήμο είτε με ψηφιακή ενημέρωση διαμέσου της αμφίδρομης ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Πρέβεζας της Novoville.

Κάθε εκατοστό του δημοτικού χώρου ανήκει στους δημότες και είναι πολύτιμο και ιδιαίτερα για  εμάς που είμαστε και ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος διεθνής τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια, κάθε θέση στάθμευσης επιπλέον μετρά διπλά κατά την τουριστική περίοδο.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites