Εκτενής συζήτηση για τον Αμβρακικό Κόλπο παρουσία Γιώργου Αμυρά και του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, πραγματοποίησε σήμερα  το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Είχε προηγηθεί πρόσκληση του Δημάρχου ύστερα από συνάντησή του με τον Υφυπουργό στην Αθήνα, με σκοπό να προωθηθούν θέματα της Άρτας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Αμυρά, αλλά και να αξιοποιηθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό χρηματοδοτικά εργαλεία στον τομέα του περιβάλλοντος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, ο Βουλευτής Καρδίτσας και πρώην Δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κουτσός, ενώ καλέστηκαν  και συμμετείχαν οι Νόμιμοι εκπρόσωποι των Δήμων που «βρέχονται» από τον Αμβρακικό Κόλπο  και συγκεκριμένα, ο  Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ενώ ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, και η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να παραστούν. Επιπλέον  στην συνάντηση παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Κοτσαρίνης και  Παντελής Κωλέτσος,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων Αντώνης Καραμπίνας, στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Άρτας και εκπρόσωποι της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου & της Παραλίμνιας Ζώνης.

Για τον Αμβρακικό Κόλπο και την οριοθέτηση και αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Αράχθου.

Εκτενής ήταν η συζήτηση για τον Αμβρακικό Κόλπο, τις παρεμβάσεις που απαιτούνται τόσο για την προστασία και την αναβάθμιση του ευαίσθητου και σπάνιας ομορφιάς οικοσυστήματος του, όσο και για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Υφυπουργό την χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος για τον Αμβρακικό Κόλπο, καθώς και την συνδρομή του για την δημιουργία στην Κορωνησία ενός Ψηφιακού Μουσείου για τον Αμβρακικό Κόλπο. Συζήτηση έγινε και για την επίσπευση της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την οριοθέτηση και αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Αράχθου. 

Για την Αξιοποίηση της Λίμνης Πουρναρίου και δημιουργία Μονοπατιών  

Αναφερόμενος στην Λίμνη Πουρναρίου ο κ. Τσιρογιάννης τόνισε την ανάγκη της ήπιας τουριστικής αξιοποίησης της Λίμνης, μιας και απετράπει η εγκατάσταση πλωτού φωτοβολταϊκού, δημιουργώντας ένα περιμετρικό παραλίμνιο δρόμο, ποδηλατόδρομο, μονοπάτια στα όρια όλων των Δήμων του Νομού μας, κ.α . Όσον αφορά την δημιουργία μονοματιών ο Υφυπουργός ενημέρωσε  πως περίπου σε ένα μήνα ανοίγει πρόσκληση στο Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου οι Δήμοι να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την δημιουργία μονοπατιών, με τους Δημάρχους να υποδέχονται την είδηση αυτή με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. 

Για τους δασικούς χάρτες και τις ΑΠΕ

Ο κ. Τσιρογιάννης έθεσε και το θέμα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των δασικών χαρτών, της επιστροφής του 3% στις τοπικής κοινωνίες από τα μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα, αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Για την προστασία του Περιαστικού Δάσους

Σχετικά με την προστασία του περαστικού δάσους της Άρτας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό πως για την προστασία του δάσους χρειάζεται μια συνολική προσέγγιση με καθαρισμούς, φύλαξη, αντιπυρικές ζώνες, δίκτυο υδατοδεξαμενών και υδροστομίων, ένα αίτημα το οποίο βρήκε απόλυτα θετικό τον Υφυπουργό.

«Είχαμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε το προηγούμενο διάστημα. Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε τα προβλήματα του Δήμου στον τόπο μας,  ζητήματα της δικής του αρμοδιότητας. Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με καλές ειδήσεις. Θα διατηρήσουμε μία στενή επικοινωνία και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει το καλύτερο για τα θέματα του τόπου μας. Τόνισα στον κ. Αμυρά πως χρειάζεται μια ολιστική και αναπτυξιακή προσέγγιση για τον Αμβρακικό Κόλπο » ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος  Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites