Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας : Τέλος στην βεβαίωση γνήσιου υπογραφής

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, αναγνωρίζοντας τις υπάρχουσες αγκυλώσεις της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που αυτές επιφέρουν στους συμπολίτες μας, αναφορικά με την ολοκλήρωση Διοικητικών διαδικασιών, αλλά ταυτόχρονα και την προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας για αυτοβελτίωση και εκσυγχρονισμό, οφείλουμε να επισημάνουμε τις πρόσφατες αλλαγές που επήλθαν με το Νόμο 4837/2022 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α 106/2-6-2022, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας στις διαδικασίες με την Δημόσια Διοίκηση.

  Ειδικότερα στο παραπάνω Νομοθέτημα, και συγκεκριμένα στο Άρθρο 22 με θέμα «Αποδέσμευση υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας από τη βεβαίωση γνησίου υπογραφής και από την επικύρωση αντιγράφων – Τροποποίηση παρ. 1 και 2 άρθρου 11 ν. 2690/1999», επιχειρείται από τη Διοίκηση, με γνώμονα την απλούστευση των διαδικασιών, η απεμπλοκή της Αστυνομίας από την εν λόγο διαδικασία.

  Ο πολίτης πλέον μπορεί να βεβαιώνει το γνήσιο υπογραφής σε οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή ή Κ.Ε.Π βάσει Δελτίου Ταυτότητας και με τη συνδρομή των λοιπών προϋποθέσεων του Νόμου, ενώ επιπρόσθετα για τις ίδιες διοικητικές πράξεις έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης των ηλεκτρονικών εφαρμογών της Διοίκησης (GOV.GR).

  Η Ελληνική Αστυνομία μετά την ψήφιση του παραπάνω Νόμου απεμπλέκεται από την αρμοδιότητα να βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής ή να θεωρεί αντίγραφα εγγράφων πολιτών.

 Οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν για χρόνια τα παραπάνω καθήκοντα, στα οποία απασχολήθηκε ένας ικανός αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι πλέον θα συνδράμουν στα κύρια καθήκοντα και την αποστολή του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ, στην εμπέδωση του κλίματος ασφαλείας για όλους μας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το Κάστρο Ρωγών “ανέδειξε” την Ιστορία του…!

26/03/2023, 6:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα.

25/03/2023, 9:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Λιμεναρχείο Πρέβεζας : Πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεμένων αλιευτικών εργαλείων

24/03/2023, 10:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κυκλοφορούσε με γκλοπ και χημικά στο αυτοκίνητο του

24/03/2023, 10:03 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εν όψει της μαθητικής παρέλασης

24/03/2023, 9:54 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η Επιχείρηση Konstas αναζητά προσωπικό

24/03/2023, 9:40 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites