Ο Πρεβεζάνος βιολονίστας Ηλίας Λιβιεράτος ανακηρύχθηκε ο φετινός αποδέκτης του βραβείου Jan Wallander

Ο 30χρονος Πρεβεζάνος Ηλίας Λιβιεράτος, βιολονίστας και φοιτητής στο Royal College of Music (KMH) ανακηρύχθηκε ο φετινός αποδέκτης του βραβείου Jan Wallander.

Το βραβείο είναι μια βιόλα φτιαγμένη το 1800 από τους Giuseppe, Antonio και Giovanni Gagliano.

Το βραβείο Jan Wallander απονέμεται κάθε χρόνο σε διακεκριμένο φοιτητή σε ένα από τα μουσικά κολέγια της Σουηδίας. Εκτός από την τιμή, ο νικητής του βραβείου θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει ένα όργανο εξαιρετικά υψηλής κλάσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο νικητής του φετινού Βραβείου Jan Wallander Ηλίας Λιβιεράτος επιλέχθηκε σύμφωνα με την κριτική επιτροπή επειδή έχει ζεστό και πλούσιο ήχο. Παίζει με έναν πολύπλευρο τρόπο που είναι βαθιά προσωπικός και πάντα ενδιαφέρον. Είναι ένας υπέροχος οργανοπαίκτης και άξιος αποδέκτης του φετινού βραβείου Jan Wallander.

“Η κατάκτηση του βραβείου είναι τεράστια τιμή και μεγάλη ώθηση για την πορεία μου ως καλλιτέχνη. Ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες συνεργασίες με τον σταρ βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο αφού πληροφορήθηκε αυτή την επιτυχία. Επιπλέον, το να είμαι ο πρώτος μη Σουηδός νικητής του βραβείου είναι κάτι που με κάνει πολύ περήφανο και με κάνει να νιώθω πολύ ευπρόσδεκτος σε αυτή τη χώρα” αναφέρει ο Ηλίας Λιβιεράτος.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου κατά τη διάρκεια τελετής στο Kungasalen στο Royal College of Music στη Στοκχόλμη. Στην τελετή, ο Ηλίας θα εμφανιστεί στη σκηνή και θα παίξει μουσική των Schumann, Prokofiev και Debussy στη βιόλα Gaglianos. Ο νικητής του βραβείου Jan Wallander για το 2020, Φρεντ Λίντμπεργκ, θα παραστεί επίσης στη φετινή τελετή και θα ερμηνεύσει μουσική του Μπαχ στο τσέλο του που έφτιαξε ο Γκαλιάνο το 1741.

Μια διεθνής κριτική επιτροπή, φέτος αποτελούμενη από τους εξέχοντες βιολονίστες και μουσικούς δωματίου Beatrice Muthelet και Avri Levitan και τον Staffan Scheja, καθηγητή πιάνου στο Royal College of Music, ανακήρυξε τον φετινό νικητή Ηλία Λιβιεράτο με βάση την ερμηνεία του σε μουσική των Mozart και Schumann.

– Οι ερμηνείες του Ηλία ήταν ενδιαφέρουσες και προσωπικές. Είναι δυνατός οργανοπαίκτης με μοναδικό τρόπο παιχνιδιού. Με αυτό το βραβείο πιστεύουμε ότι μπορεί να εξελιχθεί και ως μουσικός δωματίου, σολίστ και ως καλλιτέχνης, λέει η Avri Levitan.

– Ο βιολιστής Ηλίας Λιβιεράτος είναι ένας υπέροχος καλλιτέχνης με μουσική προσωπικότητα γεμάτη σπουδαίες δράσεις και ειλικρινή ποίηση. Του εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον με τη φανταστική βιόλα Gagliano, λέει ο Staffan Scheja.

Μεγαλωμένος στην Πρέβεζα, διακρίθηκε με α’ βραβείο στους σημαντικότερους εγχώριους διαγωνισμούς και προσκλήθηκε στην Ορχήστρα Νέων της Ε.Ε. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές του φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε masterclasses κορυφαίων σολίστ όπως των: Λεωνίδα Καβάκου, Midori Goto, Massimo Quarta κλπ.

Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως μόνιμο μέλος (α΄ κορυφαίος στις βιόλες, β΄ κορυφαίος στα πρώτα βιολιά), στην Augsburg Philarmoniker και την Καμεράτα, όπου συμμετείχε σε ηχογράφηση της ορχήστρας για την Deutsche Grammophon και σε συναυλίες της ορχήστρας σε σπουδαίες αίθουσες της Ευρώπης (Σάλτσμπουργκ, Παρίσι, Βιέννη, κ.ά.). Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με τον θρύλο της μπαρόκ μουσικής Reinhardt Göbel και τον Γιώργο Πέτρου/Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει εμφανιστεί στην Εναλλακτική Σκηνή, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και έχει ηχογραφήσει για τη Γερμανική Ραδιοφωνία.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites