Πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Απριλίου η δεύτερη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού, υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Τάση Απόστολου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι δράσεις πρόληψης και πυροπροστασίας για την αντιπυρική περίοδο 2022, η οποία αρχίζει την Κυριακή 1η Μαΐου 

Ο κ. Τάσης  επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη σημασία του έγκαιρου συντονισμού αλλά και την ανάγκη καθαρισμού των οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων σε όλο το εύρος του Δήμου Ζηρού.

Όπως είχε επισημανθεί και στην 1η συνεδρίαση πριν από μερικές ημέρες, η φετινή αντιπυρική περίοδος αναμένεται να είναι πιο δύσκολη κάτι που φάνηκε από τις πρώτες φωτιές που εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τονίστηκε ότι οι ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το χειμώνα ευνόησαν την ανάπτυξη πλούσιας φυσικής βλάστησης και αυτό επιβάλει  οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού, να ολοκληρωθούν άμεσα.

Ακόμη η συμβολή και συνεργασία των Ο.Τ.Α. στη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου είναι ενέργειες που επισημάνθηκαν ιδιαίτερα κατά τη σημερινή συζήτηση.  

Επίσης, υπογραμμίστηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κ. Ζάβαλη Βασίλειο, η σημασία του διαρκούς ελέγχου της λειτουργίας όλων των πυροσβεστικών υδροστομίων του Δήμου, ο οποίος ήδη  πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Π.Υ. Φιλιππιάδας. 

Τέλος υπενθυμίστηκε  ότι όλοι  οι  ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, οι οποίοι βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από οικισμούς,  πρέπει να προβούν σε αποψίλωση και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία όπως είναι γνωστό έχει καθοριστεί από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται χρηματικό  πρόστιμο στους ιδιοκτήτες και παράλληλα υποβάλλονται μηνύσεις σε εφαρμογή του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Απόστολος Τάσης, ο αντιδήμαρχος ύδρευσης κ. Βασίλειος Ζάβαλης, ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Μικρούλης Αθανάσιος, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας κ. Νικόλαος Παππάς, ο κ. Μπαλατσός Ευάγγελος διοικητής Π.Υ. Φιλιππιάδας, ο κ. Βαρέλας Δημήτριος διοικητής του Π.Κ. Θεσπρωτικού, ο κ. Ζώης Γεώργιος αναπληρωτής διοικητής του Α.Τ. Ζηρού, ο δασοπόνος κ. Γεώργιος Μπαλάφας, η κα Δήμητρα Ιωάννου, προϊστάμενη Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, ο κ. Γρηγόριος Ζαχαριάς υπεύθυνος γραφείου Πολιτικής Προστασίας και αρκετοί πρόεδροι Κοινοτήτων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites