Ο Σ.Ε.Ε.Λ.ΦΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ζητά να απεμπλακεί από την διαδικασία επικαιροποίησης η υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Η διαδικασία για την υποβολή της φορολογικής Δήλωσης φορολογικού έτους 2021 βρίσκεται ήδη από 30/03 σε παραγωγική διαδικασία, αν και ουσιαστικά από αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε η υποβολή του κύριου όγκου και ως συνήθως εν μέσω προβλημάτων. 

Φέτος η ΑΑΔΕ για μια ακόμη φορά αιφνιδίασε όλους τους εμπλεκόμενους και ζητάει πριν την επιβεβαίωση στοιχείων, να έχει προηγηθεί η επικαιροποίηση στοιχείων, δηλαδή να δηλώνει ο κάθε φορολογούμενος ένα προσωπικό mail ή βοηθού και ένα κινητό ή σταθερό τηλέφωνο. 

Αυτό σημαίνει με πολύ απλά λόγια πως ΟΛΟΙ οι συμπολίτες μας που είναι υπόχρεοι σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, πρέπει να έχουν δηλωμένο mail και τηλέφωνο, γιατί σε αυτά θα κοινοποιούνται διάφορες πληροφορίες αλλά και οφειλές και ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα με τυχόν προθεσμίες που προβλέπονται στο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας . 

Αυτό πρακτικά σημαίνει τρομερές καθυστερήσεις και προβλήματα στη διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης, μιας και πρέπει εντός 10 λεπτών και 2 λεπτών για mail και κινητό αντίστοιχα, να αποσταλεί εξαψήφιος κωδικός ο οποίος πιστοποιεί τα παραπάνω στοιχεία, διαφορετικά η διαδικασία  πρέπει να γίνει από την αρχή.

Παράλληλα οδηγούνται στις κατά τόπους ΔΟΥ αρκετοί φορολογούμενοι και κυρίως μεγάλης ηλικίας για να πάρουν τον κλειδάριθμό που με την ως τώρα διαδικασία ΔΕΝ χρειαζόταν , δημιουργώντας πέραν των άλλων και αχρείαστο συνωστισμό , τόσο στις ΔΟΥ όσο και στα Λογιστικά γραφεία μιας και περίπου 7 εκατομμύρια δηλώσεις πρέπει να περάσουν από αυτή τη διαδικασία μέχρι 30/06 που είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου μας, ζήτησε να απεμπλακεί από την διαδικασία επικαιροποίησης η υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων, έτσι ώστε να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η περίοδος αυτή, χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία τόσο για τους πολίτες όσο και για τα Λογιστικά γραφεία.. 

Ως τώρα η ΑΑΔΕ δεν έχει ανταποκριθεί στο παραπάνω αίτημα, έτσι λοιπόν καλούμε τους συμπολίτες μας να προβούν ΑΜΕΣΑ στη διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων τους και ΠΡΙΝ τη προσέλευση τους στα Λογιστικά Γραφεία, για να μην υπάρξει καθυστέρηση και πιθανό πρόστιμο στην υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Η διαδικασία επικαιροποίησης περιγράφεται στο παρακάτω βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=EGqcYinAbZ8


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites