Μίνα Γκάγκα : Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας θέλει βελτίωση – Θα βοηθήσουμε όλα τα Νοσοκομεία με ανακαινίσεις και προσωπικό

Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας επισκέφθηκε σήμερα η Αν. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Την κα Γκάγκα υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης, ο οποίος την ξενάγησε και στους χώρους του Νοσοκομείου, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με την Αν. Υπουργό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας Θωμάς Δήμας και ο Γραμμάτέας του συλλόγου Δημήτρης Σουμαλεύρης.

Μετά το τέλος της σύσκεψης η Υπουργός είχε συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Μάλιστα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έκαναν στάση εργασίας και κινητοποίηση στη πύλη του Νοσοκομείου με αφορμή την επίσκεψη της κας Γκάγκα.

Απαντώντας στην ερώτηση των μέσων ενημέρωσης για την πιθανότητα ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζας η κα Γκάγκα ανέφερε ότι υπάρχουν πάρα πολλά Νοσοκομεία που θέλουν ανακαινίσεις ή και καινούργια κτίρια στη χώρα και ο σκοπός της επίσκεψης της σε αυτά είναι να μπει μια σειρά προτεραιότητας. “Δεν ήρθα εδώ να σας δώσω υποσχέσεις ότι θα κάνουμε καινούργιο Νοσοκομείο. Θα κοιτάξουμε όλα τα αιτήματα. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα για το Νοσοκομείο για να υπάρχει μία βελτίωση όπως οι τουαλέτες στους θαλάμους, που για μένα είναι σημαντικό. Στο Υπουργείο έχουμε αιτήματα για τουλάχιστον 15 νέα νοσοκομεία. Πρέπει να τα ιεραρχήσουμε γιατί 15 παράλληλα νέα νοσοκομεία δεν υπάρχει δυνατότητα να φτιάξουμε. Άρα πρέπει να δούμε λίγο που μπορούμε να πάμε πως μπορούμε να πάμε και που υπάρχουν περισσότερες ανάγκες. Γιατί αλλιώς είναι να έχεις μία νοσηλεία 30 χιλιάδων ανθρώπων το χρόνο και αλλιώς μία νοσηλεία 3,5 χιλιάδων ανθρώπων το χρόνο. Άρα δεν θα σας απαντήσω σήμερα, κάνω επίσκεψη σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, βλέπω παντού τις ελλείψεις. Θα βοηθήσουμε όλα τα Νοσοκομεία, αυτό μπορώ να σας το υποσχεθώ. Και με ανακαινίσεις και με προσωπικό. Το κάνουμε ήδη” είπε μεταξύ άλλων η Υπουργός.

Αναφορικά με την κατάσταση την οποία αντίκρισε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας η Μίνα Γκάγκα είπε : “Στην 6η ΥΠΕ έχω δει όλα τα Νοσοκομεία της Πελοποννήσου και αυτά της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου τα βλέπω τώρα. Είμαι συνηθισμένη στα Νοσοκομεία 30 χρόνια. Έχω δει και καλά Νοσοκομεία και κακά Νοσοκομεία. Εδώ θέλετε βελτίωση”.

Τέλος, σχετικά με τα όσα διαχέονται για το νέο Υγειονομικό Χάρτη που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στο ΕΣΥ, η Μίνα Γκάγκα ξεκαθάρισε ότι κανένα Νοσοκομείο ούτε αυτό της Πρέβεζας, δεν θα αλλάξει χαρακτήρα.  “Όχι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ένα ενισχυμένο Κέντρο Υγείας. Είναι ένα Νοσοκομείο και θα παραμείνει ένα νοσοκομείο. Τα Νοσοκομεία θα εξακολουθήσουν να είναι αυτόνομα νοσοκομεία. Μπορεί να γίνει μία καλύτερη διασύνδεση με τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή, ειδικά όσων αφορά τις ειδικότητες, αυτό μας ενδιαφέρει και θεωρούμε ότι είναι σωστότερο. Μέχρι εκεί!” σημείωσε χαρακτηριστικά η Αν. Υπουργός Υγείας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites