Κλείνουν τα διαγνωστικά τους εργαστήρια οι Εργαστηριακοί γιατροί στον Ν. Πρέβεζας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι Εργαστηριακοί Γιατροί του Νομού Πρέβεζας οι οποίοι ανακοίνωσαν το κλείσιμο των εργαστηρίων τους από σήμερα 26 Μαϊου έως και τις 28 Μαϊου, ζητώντας την κατάργηση του clawback, την ελάφρυνση των συσσωρευμένων αναγκαστικών υποχρεώσεων και την καθιέρωση αξιοπρεπών αμοιβών και αποζημιώσεων.

Όπως αναφέρουν τα διαγνωστικά εργαστήρια βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω της πολιτικής πληρωμών του ΕΟΠΥΥ.

“Ο ΕΟΠΥΥ έχει κάνει μία σύμβαση μαζί μας. Τη σύμβαση αυτή την καταπατά τα τελευταία 8 χρόνια συνεχώς και αυθαίρετα. Δηλαδή:

Από το 2016 ο ΕΟΠΥΥ έχει μειώσει τις τιμές των εξετάσεων κατά 50%. Οι τιμές που βλέπετε στα παραπεμπτικά σας δεν ισχύουν. Πληρωνόμαστε το 40 έως 50%  της τιμής του παραπεμπτικού.

Από αυτό το μειωμένο ποσό που εισπράττουμε  ο ΕΟΠΥΥ  μας ζητάει να επιστρέψουμε περίπου το 40%  (claw back -μνημονιακό μέτρο του 2013).

Αγαπητοί ασφαλισμένοι

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να ανταπεξέλθουμε στον συνεχή οικονομικό ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ που μας επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.   ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.  ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις που εκτελούμε, ως οφείλει, και όχι μόνο το 25% αυτών.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αδικίας που υφιστάμεθα τα τελευταία 8 χρόνια. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.  ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ  ΜΑΣ  26,27,28 ΜΑΪΟΥ,  ΠΡΙΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ:  ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑΜΕ” αναφέρουν στην ανακοίνωση τους Εργαστηριακοί Γιατροί του Νομού Πρέβεζας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας συμπαρίσταται και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών που έχουν εξαγγελθεί.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Δασάρχης – Οι ΧΑΔΑ και τα επικίνδυνα δάση της Περιφερειακής Ενότητας

24/06/2022, 6:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εντυπωσιάζει το Sea Cloud ΙΙ στο λιμάνι της Πρέβεζας

24/06/2022, 4:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

«Λαμπατίνες» στην Πάργα

24/06/2022, 4:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ίδρυση νέων Τομέων ΕΠΑ.Λ. στην Πρέβεζα και το Καναλάκι

24/06/2022, 4:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μια όμορφη βραδιά με ένα ταξίδι στην ελληνική παράδοση

24/06/2022, 4:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ ο Νίκος Γεωργάκος

24/06/2022, 4:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites