Συνάντηση θεσμικών φορέων και πολιτών της Πρέβεζας για την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Δελτίο Τύπου

Οι πολίτες της Πρέβεζας παρακολουθούν με ιδιαίτερη ενόχληση όσα γίνονται, μετά την ατυχή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Λογιστικής κι Χρηματοοικονομικής  και την επικύρωσή της από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μεταφορά του στην πόλη των Ιωαννίνων.

   Αυτό εξελίσσεται σε οργή εξαιτίας του τρόπου που αναπτύσσεται η Ήπειρος λόγω της αυξανόμενης συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών και των ιδρυμάτων στην πόλη των Ιωαννίνων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ανισομέρεια στην περιφέρεια της Ηπείρου. Θεωρούμε δε κατάφωρα άδικη την αδιαφορία για τον τόπος μας αν λάβουμε υπόψη  ότι η Πρέβεζα πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη δεκαετία του 1960. Ο αείμνηστος γυμνασιάρχης Μιχαήλ Κατσαούνης συμμετείχε ως εκπρόσωπος της πόλης στις συζητήσεις που γίνονταν στα Γιάννινα (1961).

    Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της πόλης και της περιοχής μας να εξελιχθεί σε πανεπιστημιακό πόλο με την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα αλλά και την ενίσχυσή του με άλλο τμήμα.

    Για τον λόγο αυτό ο  Δήμος Πρέβεζας και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών της Πρέβεζας για την παραμονή του Τμήματος, διοργανώνει συνάντηση των θεσμικών φορέων του τόπου μας αλλά και συμπολιτών μας, που θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022, ώρα 12 το μεσημέρι στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

    Στόχος της συνάντησης είναι να εκδοθεί ένα ψήφισμα που θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης όλων, με κατευθυντήρια κατεύθυνση το δικαίωμα της Πρέβεζας στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, που θα έχει πολλαπλές ωφέλειες για τον τόπο μας, με επιμονή στην επιστημονική εγκυρότητα των πανεπιστημιακών τμημάτων. 

Όλοι κι όλες στη συνάντηση.

Απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση.

Διεκδικούμε το μέλλον του τόπου μας

Όλοι μαζί

Νίκος Γεωργάκος

Δήμαρχος Πρέβεζας

Ομάδα Πρωτοβουλίας πολιτών της Πρέβεζας για το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομίας

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου Πρέβεζας του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης της πόλης

01/12/2022, 6:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι 8 περιοχές που γίνει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Κυριακή

01/12/2022, 4:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Koινή ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS στην Πρέβεζα

01/12/2022, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πολιτική λύση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια του Ωρωπού αναζητά ο Δήμος

01/12/2022, 4:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί η ΔΟΥ στις 15 Δεκεμβρίου

01/12/2022, 4:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” συναντήθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

01/12/2022, 4:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites