Πρέβεζα : Ο Υφ. Πολιτικής Προστασίας Ευ. Τουρνάς απαντά στο ρεπορτάζ του mypreveza.gr για τα προβλήματα υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας έφτασε το ρεπορτάζ του mypreveza.gr για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του μέρα25 Φωτεινή Μπακαδήμα

Στην ερώτηση της η κα Μπακαδήμα μετέφερε τα όσα κατέγραψε το mypreveza.gr στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, μετά από πρωτοβουλία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου και του προέδρου της Βασίλη Βράστου.

Η κα Μπακαδήμα ρώτησε τον Υπουργό ποιες άμεσες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Πρέβεζα αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο θα αναλάβει, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες θα ληφθούν από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου ώστε να μειωθούν οι ανάγκες διασποράς των δυνάμεων της Π.Υ Ηπείρου κατά τους θερινούς κυρίως μήνες γεγονός που αφήνει χωρίς κάλυψη τους νομούς της Περιφέρειας Ηπείρου;

Στην Βουλευτή του Μέρα25 απάντησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο Υφυπουργός στην απάντηση του αναφέρει ότι η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης/ αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών Υπηρεσιών, η προστασία του προσωπικού, καθώς και η επίλυση των όποιων ανακυπτόντων προβλημάτων αυτού αποτελούν μείζονες προτεραιότητες, τόσο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όσο και του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τουρνά, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος προέβη στην κατανομή συνολικής υπηρετούσας δύναμης του πυροσβεστικού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος στις λειτουργούσες Υπηρεσίες αυτού για το έτος 2022 -μεταξύ άλλων- και για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, στην οποία -βάσει δυναμολογίου- υπηρετούν ογδόντα τρεις (83) πυροσβεστικοί υπάλληλοι (μέχρι το βαθμό του Πυρονόμου), δηλαδή τρεις (3) επιπλέον της υπόψη κατανομής.

Το πρόβλημα ωστόσο σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το ρεπορτάζ του mypreveza.gr, αλλά και η ερώτηση της κας Μπακαδήμα, εντοπίζεται κυρίως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας, δηλαδή στον Μητροπολιτικό Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας, για την οποία ο κ. Τουρνάς δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites