Πρέβεζα : Αντάμωσαν ξανά οι Μυτικιώτες στον Αϊ Γιάννη τον Ριγανά – Κρατούν ζωντανό το έθιμο ετών

Ζωντανό το έθιμο χρόνων κρατά ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός σύλλογος  “Ο Μύτικας”.

Την Τρίτη του Πάσχα, οι Μυτικιώτες μόνιμοι κάτοικοι και ετεροδημότες αντάμωσαν ξανά μετά από 2 χρόνια πανδημίας στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά στην Νικόπολη.

Τα αρνιά μπήκαν στη σούβλα από νωρίς και τα τραπέζια γέμισαν ξανά με αυγά Πασχαλινά, κουλουράκια και άλλα εδέσματα που είχαν μαγειρέψει οι γυναίκες του χωριού.

Το έθιμο τίμησαν ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, οι αντιδήμαρχοι Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης, Κώστας Ακρίβης και Νίκος Παγγές, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανάπτυξη τώρα” Γιώργος Ντόντης,  ο πρόεδρος της κοινότητας Μύτικα Γιώργος Νόβας και βέβαια το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου συνέβαλλε στην άρτια διοργάνωση του “Ανταμώματος” των Μυτικιωτών!

Τον κόσμο που στήριξε τη γιορτή τα μέλη του συλλόγου, τους χορηγούς και τον κόσμο που συμμετείχε στο Αντάμωμα, ευχαρίστησαν ο πρόεδρος Πάνος Καρλής και ο αντιπρόεδρος Νίκος Παράς του πολιτιστικού-περιβαλλοντικού συλλόγου του Μύτικα “Ο Μύτικας” επισημαίνοντας τη σημασία το έθιμο που βρήκαν οι ίδιοι από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους να το συνεχίσουν οι επόμενες γενιές.

Τα εύσημα στον πολιτιστικό περιβαλλοντικό σύλλογο για την άψογη διοργάνωση της γιορτής απέδωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Μύτικα Γιώργος Νόβας, ευχαριστώντας επίσης τους χορηγούς και όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση του ανταμώματος των Μυτικιωτών, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Νόβα μετρά περισσότερα από 130 χρόνια ιστορίας.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Μύτικα τόνισε επίσης ότι ζητήθηκε για τη διατήρηση του εθίμου και μία μικρή οικονομική βοήθεια από τον δήμο Πρέβεζας, η οποία δεν δόθηκε.

Στη σημασία του εθίμου, στο πως ξεκίνησε και πως εξελίχθηκε σε αντάμωμα των κατοίκων του Μύτικα με τους ετεροδημότες του Μύτικα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας μίλησε με ευμενή τρόπο για τις προσπάθειες του συλλόγου και τόνισε ότι η παρουσία όλου του κόσμου στη γιορτή σηματοδοτεί την θέληση και την προσπάθεια να γιγαντωθεί ξανά όπως ήταν τα προ κορωνοϊού χρόνια, το έθιμο του ανταμώματος των Μυτικιωτών στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη του Ριγανά την τρίτη μέρα του Πάσχα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Χωρίς φως το Βαθύ λόγω βλάβης

24/11/2022, 9:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΕΝ υποδέχεται τους νέους της σπουδαστές στην Σχολή Πλοιάρχων Πρέβεζας

24/11/2022, 9:34 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Δήμος Πρέβεζας “ταξίδεψε” στην έκθεση  Philoxenia 

24/11/2022, 9:27 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η “Ανάπτυξη Τώρα” ψάχνει προγραμματική σύγκλιση με δημοτικές παρατάξεις, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς

24/11/2022, 9:07 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πάργα : Προσωρινός ανάδοχος για την υλοποίηση συστημάτων Smart Cities ύψους 1.493.000 €

23/11/2022, 11:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας τιμά την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

23/11/2022, 11:31 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites