Εκατό σπουδαστές της Α.Ε.Ν. γνώρισαν την Κασσώπη και το Ζάλογγο με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα”

Εκατό σπουδαστές  του τελευταίου έτους της σχολής Α.Ε.Ν. μαζί με καθηγητές τους  κοινώνησαν την αίγλη δύο σημαντικών σημείων αναφοράς της ιστορίας του τόπου μας, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων που θα υλοποιήσει  ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα” για την φοιτητική κοινότητα της πόλης.

Στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η φοιτητική κοινότητα σε κάθε τόπο είναι ένας εγγυητής  γνώσης και προσφοράς στην οικονομία και την κοινωνία του. Η σύνδεσή της με την τοπική κοινωνία είναι αναγκαία και μέσω αυτής η προώθηση των κοινωνικών αξιών ( συνεργασία, αλληλεγγύη, ομαδικότητα κλπ ) και γενικότερα του πολιτιστικού πεδίου, γεγονός που δημιουργεί ευχάριστο και γόνιμο ακαδημαϊκό περιβάλλον και για τις δύο πλευρές.

Συγχρόνως η συμμετοχή της νεανικής αυτής δύναμης στο κοινωνικό γίγνεσται της περιοχής  συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ηθικού τρόπου σκέψης,  παράλληλα με αυτή του επιστημονικού . 

Με στόχο τις παραπάνω τεκμηριωμένες αλήθειες ο Σύλλογός μας αποφάσισε την υλοποίηση, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, ενός προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων των σπουδαστών της Α.Ε.Ν.   ( Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού) και του Πανεπιστημιακού Τμήματος σε ιστορικούς χώρους και μνημεία της περιοχής . 

Την Τετάρτη  13 Απρίλη πραγματοποιήθηκε  η πρώτη επίσκεψη στο χώρο της Αρχαίας Κασσώπης και στο μνημείο της θυσίας του Ζαλόγγου.

Εκατό σπουδαστές  του τελευταίου έτους της σχολής Α.Ε.Ν. μαζί με καθηγητές τους – η μεγάλη πλειοψηφία για πρώτη φορά – κοινώνησαν την αίγλη δύο σημαντικών σημείων αναφοράς της ιστορίας του τόπου μας .

Με οδοδείκτη τα θετικότατα αποτελέσματα αυτής της ανταπόκρισης θα συνεχίσουμε αυτό το οδοιπορικό στα ίχνη της ιστορίας μας, γιατί πιστεύουμε ότι όσο γνωρίζεις ένα τόπο τόσο ταυτίζεσαι μαζί του.

Σε αυτή την πρώτη πολιτιστική διαδρομή δεν ήμασταν μόνοι. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας , με βαθιά γνώση της κοινωνικότητας του ρόλου τους, η ΕΦ.Α. Πρέβεζας με τον αναπληρωτή προϊστάμενό της κ. Γεώργιο Ρίγινο και την αρχαιολόγο κ. Δήμητρα Δρόσου.

Επίσης το Δ.Σ.  του ΚΤΕΛ Πρέβεζας  που μας διέθεσε δύο πούλμαν για την μεταφορά των σπουδαστών στους ιστορικούς χώρους, καθώς και η καθηγήτρια, αρχαιολόγος – ξεναγός και μέλος του συλλόγου μας κ. Αθανασία Κεραμάρη . Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη σύμπραξή τους σε αυτή την παιδευτική αποστολή και τους μεταφέρουμε τις θερμές ευχαριστίες όσων συμμετείχαν σε αυτή. 

Είναι υποχρέωση όλων μας και κυρίως των τοπικών θεσμών η δημιουργία ενός φοιτητικού περιβάλλοντος, ανάλογο των προσδοκιών και των ονείρων των νέων μας που σπουδάζουν στην πόλη μας, με πρωταρχικής σημασίας αίσθηση πλέον  την όραση και όχι την ακοή . Αλλά για αυτό θα επανέρθουμε.”    


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites