Γιώργος Τρυφωνίδης : “Γεμίζουμε δύο πούλμαν και πάμε στο Υπουργείο να διεκδικήσουμε να έρθει η σχολή Οικονομικών από τα Γιάννενα στην Πρέβεζα”

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης με πρωτοβουλία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών της Πρέβεζας για την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.

Η ένταση αυτή οδήγησε και στην αποχώρηση του συντονιστή της Ομάδας Ευάγγελου Αυδίκου.

Στόχος της συνάντησης ήταν να εκδοθεί ένα ψήφισμα που θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης όλων, με κατευθυντήρια κατεύθυνση το δικαίωμα της Πρέβεζας στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, που θα έχει πολλαπλές ωφέλειες για τον τόπο μας, με επιμονή στην επιστημονική εγκυρότητα των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Αρκετά από τα μέλη της Ομάδας διαφώνησαν ανοιχτά με το ψήφισμα το οποίο δόθηκε στους περισσότερους λίγο πριν την συνάντηση.

Την συζήτηση άνοιξε ο συντονιστής της Ομάδας Ευάγγελος Αυδίκος ο οποίος σημείωσε πως η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης για το μέλλον του τόπου. ” Ξεκινήσαμε μία ομάδα πολιτών, από διάφορες καταγωγές, πολιτικές επαγγελματικές, κοινωνικές. Μας ένωσε η επιθυμία μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια να μείνει και να αναπτυχθεί το τμήμα στην Πρέβεζα. Να γίνει ένας πόλος Πανεπιστημιακός. Γιατί πιστεύουμε ότι η Ήπειρος είναι η μοναδική περιφέρεια στην Ελλάδα που έχει μονοκεντρικό πανεπιστήμιο. Η Ήπειρος να πάψει να είναι μια περιοχή υδροκέφαλη. Δεν επιθυμούμε να κατηγορήσουμε κάποιους τώρα. Το διακύβευμα είναι να βρούμε έναν κοινό τόπο συνεννόησης για το μέλλον του τόπου. Εδώ ήρθαμε να συζητήσουμε και να καταλήξουμε σε ένα ψήφισμα διεκδίκησης, απαίτησης να παραμείνει το τμήμα. Ο καθένας είναι ατομικά, είτε πολιτικά, είτε ως κοινωνικός ή πολιτισμικός ή θεσμικός φορέας έχει τη δική του ευθύνη να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του. Δεν θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τις σκοπιμότητες καθενός” επεσήμανε ο κ. Αυδίκος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θανάσης Ηλιόπουλος ο οποίος ανέφερε ονομαστικά ένα προς ένα τα δεκάδες μέλη της ομάδας και επεσήμανε με την σειρά του ότι, σκοπός της επιτροπής ήταν να καθίσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι, , ανεξαρτήτων πολιτικών πεποιθήσεων, ανεξαρτήτων θέσεων να εκπληρώσει την απαίτηση το τμήμα να παραμείνει εδώ. “Να δείξουμε και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κυρίως, αλλά και σε αυτούς που αποφασίζουν ,ότι η Πρέβεζα δεν μπορεί να απογυμνώνεται άλλο” τόνισε ο Θανάσης Ηλιόπουλος.

Παρέμβαση έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε Πρέβεζας Χρήστος Ματσίρας, ο οποίος είπε πως όσες κινήσεις κινήσεις  έγιναν μέχρι στιγμής δεν έφεραν αποτέλεσμα. “Οι κινήσεις αυτές έγιναν θεωρώ από τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, τους δημάρχους κτλ. Έχω την εντύπωση ότι δεν αποδίδουν. Αν δεν είμαστε μία επιτροπή 4-5 άτομα που καθημερινά θα προωθούν αυτή τη δική μας φωνή ότι τα ΤΕΙ δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να φύγουν, όλα τα υπόλοιπα θα έχουν αποτύχει” υπογράμμισε ο κ. Ματσίρας.

Την αποτελεσματικότητα του ψηφίσματος αμφισβήτησε ανοιχτά ο πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Γιώργος Τρυφωνίδης, ο οποίος είχε έντονη διαμάχη με τον Ευάγγελο Αυδίκο και μετά από μεγάλη ένταση αποχώρησε ο δεύτερος.

“Εδώ είμαστε σε ένα σοβαρό θέμα που θέλει αντίστοιχη αντιμετώπιση σοβαρότητως. Εγώ χαιρετίζω την πρωτοβουλία. Δείχνει τουλάχιστον ότι υπάρχουν πολίτες στην Πρέβεζα που είναι ενεργοί σε αυτό το καυτό θέμα. Φτιάξατε ένα ψήφισμα, θα μου επιτρέψετε από την εμπειρία μου να ξέρω ότι αυτά τα ψηφίσματα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων, εμείς θα μείνουμε με την αυτο ικανοποίηση ότι κάτι κάναμε. Το θέμα είναι σοβαρότερο και βαρύτερο. Πρέπει να συζητήσουμε εδώ μορφές αγώνα! Εδώ χρειάζεται στόχος. Ο στόχος δεν πρέπει να είναι να παραμείνει εδώ το Πανεπιστήμιο. Ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να έρθει στην Πρέβεζα η Σχολή Οικονομικών από τα Γιάννενα. Πρέπει να πάμε συντονισμένα. Υποχρέωση του Πανεπιστημίου είναι να προωθήσει τις σπουδές. Ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης να κάνουν ενέργειες να έρθει η Σχολή στην Πρέβεζα. Εδώ υπάρχουν αμφιθέατρα, υπάρχουν αίθουσες, υπάρχουν ιδιόκτητα κτίρια και θέλουν να πάρουν τη σχολή για πολιτικούς λόγους να την πάνε στα Γιάννενα. Οι λόγοι είναι πολιτικοί, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Έγινε ένας νόμος ο οποίος έθιξε το καθηγητικό κατεστημένο. Γιατί παίρνουν τα πανεπιστήμια λεφτά ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων φοιτητών. Η Πρέβεζα επελέγη πρώτη για πολλούς λόγους, χωρίς να λάβουν υπόψιν ότι εκεί δεν υπάρχουν υποδομές. Είναι έγκλημα. Δήθεν αναβαθμίζουν την παιδεία ενώ την θάβουν για πολιτικούς λόγους. Να αναθεωρήσετε τον στόχο. Δεν είναι να παραμείνει η σχολή. Το θεωρούμε δεδομένο. Είναι απαράδεκτο οι Έλληνες φοιτητές και οι Πρεβεζάνοι να πηγαίνουν να κάνουν μέσα στη βιβλιοθήκη και στο διάδρομο μάθημα και να τους λέει ο καθηγητής πηγαίντε πιο εκεί να σας χτυπάει ο ήλιος γιατί κάνει κρύο. Τα ψηφίσματα είναι για τον κάλαθο των αχρήστων, αν είμαστε σωστοί με όλους αυτούς που αναφέρατε, γεμίζουμε δύο πούλμαν και να πάμε στο Υπουργείο απ’ έξω και να διεκδικήσουμε να έρθει η σχολή Οικονομικών των Ιωαννίνων στην Πρέβεζα, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος” τόνισε ο Γιώργος Τρυφωνίδης, ο οποίος άφησε αιχμές για το ότι δεν είχε ενημέρωση για την συνάντηση και το ψήφισμα λέγοντας χαρακτηριστικά ” Είμαι μέλος της επιτροπής, αναφέρατε το όνομα μου και μου το είπε χθες στο κουρείο ο Κώστας ο Λογοθέτης. Χωρίς να ξέρω τίποτα. Αν δεν πήγαιναν να κουρευτώ δεν θα ήμουν σήμερα εδώ. Θα λέγατε το όνομα μου χωρίς να ήμουνα και θα είχατε μία νομιμοποίηση, την οποία δεν είχατε και δεν έχετε γιατί εγώ σαν πρώην βουλευτής δεν κλήθηκα μια φορά να πω μια κουβέντα για αυτό το ψήφισμα. Το φέρατε έτοιμο να το διαβάσουμε”.

Ο γιατρός Άκης Λάζαρης εξέφρασε και εκείνος τις αντιρρήσεις του σχετικά με το ψήφισμα και δεν ήταν μόνος.

Η ομάδα Πρωτοβουλίας των πολιτών της Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση μετά το Πάσχα για να επανακαθορίσει τους στόχους της.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites