Την ΑΕΝ επισκέφθηκαν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ και του Τ.Σ. της ΚΝΕ

Στις 10-3-22 στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ και του Τ.Σ. της ΚΝΕ, επισκέφτηκαν τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ-Πρέβεζας).

Κατά την επίσκεψη είχαν συναντήσεις με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης , την Διοίκηση της Σχολής καθώς και με το σπουδαστικό συμβούλιο, και αναδείχτηκαν τα προβλήματα και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στη ναυτική εκπαίδευση.

Τα κτίρια είναι παλαιά και χρήζουν συνεχούς συντήρησης ενώ  η χρηματοδότηση  είναι ελάχιστη, και δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Υπάρχει πρόβλημα με  εξειδικευμένο και ενημερωμένο με τις νέες τεχνολογίες εκπαιδευτικό προσωπικό. Μεγάλη δυσκολία υπάρχει  στη πραγματοποίηση των δυο εκπαιδευτικών ταξιδιών των σπουδαστών και ιδιαίτερα στις σπουδάστριες, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείπουν το επάγγελμα.

Και την ίδια στιγμή που υπάρχει πρόβλημα απορροφητικότητας των σπουδαστών ιδρύονται νέες ιδιωτικές σχολές. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την ανησυχία τους και για το μέλλον της σχολής.

Θύμισαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ότι το οικόπεδο της σχολής έχει δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ , με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να πουληθεί το οικόπεδο μαζί με τις σχολές.

Επίσης πολλά ήταν και τα προβλήματα που επισημάνθηκαν και από τους μαθητές.

Στη σχολή οι μαθητές, αν και στεγάζονται, δεν σιτίζονται ενώ  υπάρχουν μαγειρεία που δεν  λειτουργούν για αρκετά χρόνια. Για την σίτιση τους  παίρνουν ένα ελάχιστο επίδομα που δεν φτάνει ούτε για καφέ, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Δεν τους χορηγούνται στολές και θα πρέπει να τις αγοράσουν και είναι πανάκριβες.

Η παραμονή τους στους κοιτώνες είναι προβληματική με αρκετούς μαθητές ανά θάλαμο .

Οι ντουζιέρες ομαδικές , χωρίς τζάμια και θέρμανση, με το ζεστό νερό μόνο για λίγες απογευματινές ώρες. 

Οι αίθουσες διδασκαλίας χωρίς θέρμανση, μέρες του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να κάνει περισσότερο κρύο μέσα απ ότι έξω.

Για καθαριότητα ούτε λόγος να γίνεται. Οι εγκαταστάσεις είναι μεγάλες και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δύο εργαζομένων στη καθαριότητα δεν μπορεί να γίνει σωστά. Δεν είδαμε να απολυμαίνονται οι τουαλέτες και με τα παπούτσια μας μεταφέρονται τα μικρόβια στα δωμάτιά μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι σπουδαστές εξέφρασαν και την δυσαρέσκειά τους για τους κρατικούς παράγοντες του νομού, (βουλευτές, περιφερειάρχη, δήμαρχο) είπαν χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν νοιάστηκαν για την σχολή που σπουδάζουν περί τους 400 σπουδαστές.

 

Από την πλευρά της Τ.Ε του ΚΚΕ τονίστηκε ότι οι Σχολές είναι δημόσιες, και την ευθύνη για συντήρηση,δομές, λειτουργία,προγράμματα σπουδών και επαγγελματική αποκατάσταση πρέπει  έχει η πολιτεία.

Το ΚΚΕ παλεύει για  σύγχρονες  υποδομές και προγράμματα , σε μία αναβαθμισμένη  ενιαία ανώτατη εκπαίδευση  με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Δωρεάν σίτιση και στέγαση των σπουδαστών σε ανθρώπινες συνθήκες με θέρμανση ,καθαριότητα, ντούζ και τουαλέτες.

Όχι στρατιωτικού τύπου οργάνωση της ζωής των μαθητών.

Θα παλέψει με όλα τα μέσα για την ανάδειξη  και την λύση των προβλημάτων της σχολής .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites