Την ΑΕΝ επισκέφθηκαν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ και του Τ.Σ. της ΚΝΕ

Στις 10-3-22 στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ και του Τ.Σ. της ΚΝΕ, επισκέφτηκαν τις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ-Πρέβεζας).

Κατά την επίσκεψη είχαν συναντήσεις με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης , την Διοίκηση της Σχολής καθώς και με το σπουδαστικό συμβούλιο, και αναδείχτηκαν τα προβλήματα και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στη ναυτική εκπαίδευση.

Τα κτίρια είναι παλαιά και χρήζουν συνεχούς συντήρησης ενώ  η χρηματοδότηση  είναι ελάχιστη, και δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Υπάρχει πρόβλημα με  εξειδικευμένο και ενημερωμένο με τις νέες τεχνολογίες εκπαιδευτικό προσωπικό. Μεγάλη δυσκολία υπάρχει  στη πραγματοποίηση των δυο εκπαιδευτικών ταξιδιών των σπουδαστών και ιδιαίτερα στις σπουδάστριες, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείπουν το επάγγελμα.

Και την ίδια στιγμή που υπάρχει πρόβλημα απορροφητικότητας των σπουδαστών ιδρύονται νέες ιδιωτικές σχολές. Αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την ανησυχία τους και για το μέλλον της σχολής.

Θύμισαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ότι το οικόπεδο της σχολής έχει δοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ , με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να πουληθεί το οικόπεδο μαζί με τις σχολές.

Επίσης πολλά ήταν και τα προβλήματα που επισημάνθηκαν και από τους μαθητές.

Στη σχολή οι μαθητές, αν και στεγάζονται, δεν σιτίζονται ενώ  υπάρχουν μαγειρεία που δεν  λειτουργούν για αρκετά χρόνια. Για την σίτιση τους  παίρνουν ένα ελάχιστο επίδομα που δεν φτάνει ούτε για καφέ, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Δεν τους χορηγούνται στολές και θα πρέπει να τις αγοράσουν και είναι πανάκριβες.

Η παραμονή τους στους κοιτώνες είναι προβληματική με αρκετούς μαθητές ανά θάλαμο .

Οι ντουζιέρες ομαδικές , χωρίς τζάμια και θέρμανση, με το ζεστό νερό μόνο για λίγες απογευματινές ώρες. 

Οι αίθουσες διδασκαλίας χωρίς θέρμανση, μέρες του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να κάνει περισσότερο κρύο μέσα απ ότι έξω.

Για καθαριότητα ούτε λόγος να γίνεται. Οι εγκαταστάσεις είναι μεγάλες και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δύο εργαζομένων στη καθαριότητα δεν μπορεί να γίνει σωστά. Δεν είδαμε να απολυμαίνονται οι τουαλέτες και με τα παπούτσια μας μεταφέρονται τα μικρόβια στα δωμάτιά μας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι σπουδαστές εξέφρασαν και την δυσαρέσκειά τους για τους κρατικούς παράγοντες του νομού, (βουλευτές, περιφερειάρχη, δήμαρχο) είπαν χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν νοιάστηκαν για την σχολή που σπουδάζουν περί τους 400 σπουδαστές.

 

Από την πλευρά της Τ.Ε του ΚΚΕ τονίστηκε ότι οι Σχολές είναι δημόσιες, και την ευθύνη για συντήρηση,δομές, λειτουργία,προγράμματα σπουδών και επαγγελματική αποκατάσταση πρέπει  έχει η πολιτεία.

Το ΚΚΕ παλεύει για  σύγχρονες  υποδομές και προγράμματα , σε μία αναβαθμισμένη  ενιαία ανώτατη εκπαίδευση  με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Δωρεάν σίτιση και στέγαση των σπουδαστών σε ανθρώπινες συνθήκες με θέρμανση ,καθαριότητα, ντούζ και τουαλέτες.

Όχι στρατιωτικού τύπου οργάνωση της ζωής των μαθητών.

Θα παλέψει με όλα τα μέσα για την ανάδειξη  και την λύση των προβλημάτων της σχολής .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites