Πρέβεζα : Τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής επισκέφθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου

Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πρέβεζα όπου εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου μετέβη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας εμπορίας και διανομής βιολογικών προϊόντων ΒΙΟΚΗΠ στην Πέτρα της Πρέβεζας, καθώς και σε καλλιέργειες ακτινιδίων και πορτοκαλιών.

Η οικογένεια Αποστολίδη σε ιδιόκτητα αγροκτήματα συνολικής έκτασης σχεδόν 2.000 στρεμμάτων παράγει εδώ και 20 χρόνια ποιοτικά βιολογικά οπωροκηπευτικά προϊόντα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ιχνηλασιμότητα και στον εργαστηριακό έλεγχο. Με εξαγωγές σε Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και Αγγλία και αναπτυγμένο δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα, παρέχει στους καταναλωτές υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα. Η κα. Καλόγηρου συζήτησε με τον κ. Χαράλαμπο Αποστολίδη τις προοπτικές και τις δυνατότητες του κλάδου.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της υδατοκαλλιέργειας ψαριών (πέστροφας) EUROTROUT SA στην περιοχή Χόχλα της Πρέβεζας.

Από τον ιδιοκτήτη Χρήστο Καινούργιο και τους γιους του Αλέξανδρο και Ανδρέα ενημερώθηκε για τη λειτουργία της μονάδας, τις υψηλές προδιαγραφές εκτροφής και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Η επιχείρηση αξιοποιεί τον φυσικό υδάτινο πόρο της περιοχής, σταθερής θερμοκρασίας 16 βαθμών, την τεχνογνωσία και εμπειρία, για να παράξει ποιοτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας.

Όλη η παραγωγική διαδικασία γίνεται με πιστοποιημένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα που δίνει προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο βιολογικό προϊόν, το οποίο στο σύνολό του εξάγεται κυρίως στη Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία και ΗΠΑ.

Η παραγωγή της μονάδας ανέρχεται σε 1.500 τόνους ετησίως και αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική παραγωγή του είδους στην Ευρώπη είναι 5.000 τόνοι. Η Γενική Γραμματέας ενημερώθηκε για τη λειτουργία νέας μονάδας στο χωριό Λούρο της Πρέβεζας, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,5 εκατ. ευρώ είναι ίδια συμμετοχή, ενώ 1,5 εκατ. ευρώ έχει αιτηθεί για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Η κα. Καλογήρου επεσήμανε ότι η ηγεσία του ΥπΑΑΤ είναι δίπλα στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. «Σταθερή μας προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τους παραγωγούς και η ενθάρρυνση κάθε πρωτοβουλίας τους για περαιτέρω ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites