Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τένις με πολλή λάμψη στην Πρέβεζα

Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιείται στα γήπεδα τένις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας, το Πανελλήνιο βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα Τένις Ε2 10ης εβδομάδας 2022.

Σχεδόν 100 αθλητές, κορίτσια και αγόρια έως 12 ετών, μαζί με τους γονείς τους και τους προπονητές τους, ήρθαν στην Πρέβεζα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να αγωνιστούν, αλλά και να γνωρίσουν την πόλη.

Το πρωτάθλημα έχει υποστηρικτές το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, τον Δήμο Πρέβεζας και το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Η επιλογή για την διοργάνωση του πρωταθλήματος κατηγορίας 12 ετών έγινε από τον Πρόεδρο της Γυμναστικής Ένωσης Πρέβεζας Δημήτρη Παππά, με στόχο η Πρέβεζα να έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών και οι τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης να πάρουν μία οικονομική ανάσα, σε μία ουσιαστικά “νεκρή” περίοδο για την πόλη.

 

 

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο περιλαμβάνει αγώνες στα μονά και τα διπλά, την Γυμναστική Ένωση Πρέβεζας εκπροσώπησαν 14 αθλητές και αθλήτριες.

Η αθλήτρια του Ομίλου Τένις της Γυμναστικής Ένωσης Πρέβεζας Αναστασία Νταλαγιάννη πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο μονό, φτάνοντας μέχρι την 8άδα, ενώ στο διπλό θα αγωνιστεί στα ημιτελικά μαζί με την αθλήτρια του Ο. Α Θεσπρωτίας “Τίτανη” Ιλβανίδου Μαρίλια και θα αντιμετωπίσουν τις Χριστιάνα Χριστοπούλου του Σ.Α Μεσσήνης και Βασιλική Τσαντίλη του ΑΟΑ Χαϊδαρίου.

Στα ημιτελικά του διπλού θα αγωνιστεί και δεύτερη αθλήτρια της Γυμναστικής Ένωσης Πρέβεζας. Η Βασιλεία Παρασκευά μαζί με την Έλενα Ταρασιάδη του ΑΟΑ Βούλας θα παίξουν στον δεύτερο ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσουν τις Χαρίκλεια Ζήνα του ΑΣΑ “Παμβώτις” Ιωαννίνων και Στυλιανού Ήλιδα – Ευμορφία του ΟΑ Αγ. Παρασκευής.

 

Στα αγόρια , στα ημιτελικά του διπλού, θα αγωνιστεί επίσης και ο αθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Πρέβεζας Πέτρος Αποστολίδης, ο οποίος μαζί με τον Αλέξανδρο Αυγέρη από τον ΑΟΑ Μενεμένης θα αντιμετωπίσουν τους Ανδρέα Βασιλόπουλο και Φίλιππο Καρατζά του ΑΟΑ Πατρών.

Όπως ανέφερε στο mypreveza.gr ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Πρέβεζας Δημήτρης Παππάς, τον Μάιο η Πρέβεζα θα αναλάβει τη διοργάνωση και του Ενωσιακού Πρωταθλήματος Βορειοδυτικής Ελλάδος για δύο συνεχόμενα τριήμερα, με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το Διεθνές βαθμολογούμενο τουρνουά τένις της ITF στο οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν εκατοντάδες αθλητές από 60 χώρες και από τις 5 Ηπείρους.

Ο Δημήτρης Παππάς ευχαρίστησε επίσης όλους τους υποστηρικτές του πρωταθλήματος καθώς και τους εθελοντές. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον φυσικοθεραπευτή Νίκο Καβάγια που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι αγώνες συνεχίζονται και αύριο Δευτέρα με τα ημιτελικά, όπου αγωνίζεται και η αθλήτρια του ΟΑ Βούλας Έλενα Ταρασιάδη. Η 12χρονη Έλενα η οποία πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα τόσο στο μονό, όσο και στο διπλό, είναι κόρη της δημοσιογράφου Δέσποινας Καμπούρη.

Η Δέσποινα Καμπούρη βρίσκεται και εκείνη στην Πρέβεζα και δεν χάνει λεπτό από τους αγώνες της Έλενας, ενώ σε κάθε ευκαιρία ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, stories με όμορφες εικόνες της Πρέβεζας, την οποία όπως μας είπε έχει λατρέψει!

Να σημειώσουμε ότι για τους λάτρεις του αθλήματος, η είσοδος στους αγώνες είναι δωρεάν, ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της Covid-19.

Φαίνεται οι φορείς να συνειδητοποιούν σιγά σιγά ότι πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο το τένις στην Πρέβεζα. Το γεγονός ότι η πόλη έχει αναλάβει την διοργάνωση πρωταθλημάτων μεγάλης εμβέλειας όπως αυτό, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο μεράκι και τις προσπάθειες του Προέδρου της Γυμναστικής Ένωσης Πρέβεζας Δημήτρη Παππά, ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στον αθλητικό τουρισμό της περιοχής μας.

Όμως, η Πρέβεζα κινδυνεύει να χάσει την διοργάνωση των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων αν οι φορείς της περιοχής δεν μεριμνήσουν για την ουσιαστική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και κυρίως των γηπέδων, τα οποία παραμένουν στην ίδια κατάσταση εδώ και δεκαετίες.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites