Με ενθουσιασμό, αγάπη και πάθος για την πόλη – Η Πρέβεζα στην μεγάλη οθόνη!

Στην μεγάλη οθόνη μεταφέρεται η ιστορία του βιβλίου “Το Ρολόι μέσα στο Σύννεφο” του συγγραφέα και δικηγόρου Απόστολου Τάσση.

Το μυθιστόρημα του Απόστολου Τάσση, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα από αφήγηση του Μπάμπη Τσόκα, γίνεται ταινία με τίτλο “Η Θυσία” που σκηνοθετεί, ο ίδιος ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης.

Η Πρέβεζα την δεκαετία του 1940. Ογκοπλαστική μακέτα για τις ανάγκες της ταινίας "Η Θυσία" σε σκηνοθεσία Μπάμπη Τσόκα. Σχεδιασμός - Δημιουργία : Αντιγόνη Γερογιάννη

Η Πρέβεζα την δεκαετία του 1940. Ογκοπλαστική μακέτα για τις ανάγκες της ταινίας “Η Θυσία” σε σκηνοθεσία Μπάμπη Τσόκα. Σχεδιασμός – Δημιουργία : Αντιγόνη Γερογιάννη

Η ταινία αναφέρεται σε όλο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και περιγράφει μέσα από πραγματικές εικόνες τον βομβαρδισμό της Πρέβεζας το 1940, μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας που ζούσε το 1912 που αρχίζει (η ταινία) μέχρι και σήμερα.

Την Πέμπτη το απόγευμα παρουσία μεγάλου κοινού στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας “Όαση”, προβλήθηκε ένα μικρό μέρος περίπου 26 λεπτών με σκηνές της ταινίας από τα γυρίσματα που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα.

Παρόντες ήταν πάρα πολλοί από τους συντελεστές, ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές, ενώ ο συγγραφέας Απόστολος Τάσσης απουσίασε λόγω ασθένειας.

Το κοινό καλωσόρισε το σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας, ο οποίος μίλησε για την ταινία, για τα γυρίσματα που έχουν γίνει, αλλά και για αυτά που θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη η ταινία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Μάϊο του 2023 και η παγκόσμια Πρεμιέρα της θα γίνει στην Πρέβεζα.

“Οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες. Εγώ τους αποκαλώ “Εραστές της τέχνες ” που με όλο αυτό το πάθος συμμετέχουν και φτιάχνουν κάτι που αν το πετύχουμε θα είναι σταθμός στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου, σας το λέω αυτό υπευθύνως, το ξέρω γιατί. Είναι πάρα πολύ δύσκολη δουλειά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μεταφέρεις ένα βιβλίο στην μεγάλη οθόνη χωρίς χρήματα. Γιατί αν έχεις χρήματα μπορείς να τα παραγγείλεις όλα και καράβια και στρατό και ενδυμασίες και ότι άλλο χρειάζεται μια παραγωγή. Παρόλα αυτά όλοι μας δουλεύουμε με το πολύ πάθος. Πάθος για την Πρέβεζα και χωρίς να αποσκοπούμε σε τίποτα. Μεγάλη βοήθεια βρήκα όλο αυτό τον καιρό από το Μουσικό Σχολείο της Πρέβεζας, από τον Διευθυντή μέχρι τους καθηγητές. Ένας από τους καθηγητές με την συνεργασία των μαθητών κοσμεί και φτιάχνει την μουσική της ταινίας. Ότι κάνουμε είναι τελείως μέσα από την Πρέβεζα. Με ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με τον κινηματογράφο. Μερικές μεγάλες σκηνές θα τις γυρίσουμε στην Καλαμάτα, το Βουνό Ταΰγετος, γιατί εκεί επειδή είχα και έχω μεγάλη συνεργασία με τους 12 θιάσους που είναι στην πόλη και εκεί έχω κάνει την ταινία της Μαρίας Κάλλας και τον Ζορμπά, όταν μάθανε ότι γυρίζω ταινία στην Πρέβεζα, με παρακάλεσαν τις σκηνές του πολέμου να τις γυρίσω εκεί και όλα τα έξοδα που θα έχει το συνεργείο το Σουηδικό και το Ελληνικό τα αναλαμβάνουν αυτοί. Οπότε σύμφωνα με το σχέδιο που έχω κάνει είναι περίπου 3-4 φορές θα ξαναέρθουμε πάλι στην Πρέβεζα να συνεχίσουμε τα γυρίσματα. Η επόμενη φορά θα είναι τον Μάϊο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπάμπης Τσόκας.

Photo Μιχάλης Γιολμάς

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε ο νέος κύκλος γυρισμάτων που παρουσιάζουν την καθημερινή ζωή της Πρέβεζας το 1917 στο λιμάνι με τα πριάρια.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites