Εργαστήριο «Postcards from home» στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας 

Arts for social inclusion, equality and diversity  Erasmus + Τέχνες για την κοινωνική ένταξη, την ισότητα και την διαφορετικότητα 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος Erasmus+ «Τέχνες για την κοινωνική ένταξη, την ισότητα και την διαφορετικότητα» (ARTS FOR SOCIAL INCLUSION, EQUALITY & DIVERSITY, KA227 – Συνεργασίες για τη δημιουργικότητα) που έγινε από τις 20 μέχρι τις 23 Μαρτίου 2022 στο Αϊδίνη της Τουρκίας από τον Τούρκο εταίρο,  Incirliova Genclik Kultur Sanat ve Gelisim Dernegi και με την συμμετοχή των εταίρων από την Τουρκία, την Μάλτα, την Πολωνία και την Ιρλανδία . Στην συνάντηση εκ μέρους της Ελλάδας συμμετείχαν η κα Φωτεινή Παπαχατζή από την Artifactory και η κα Ελένη Αργυρού, υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας που συμμετέχει ως συνδεδεμένος φορέας στο πρόγραμμα (affiliated organization).

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εταίροι ενημερώθηκαν για το έργο από τη συντονίστρια, Anna Dubik, συζήτησαν για το διοικητικό μέρος του προγράμματος, τον σχεδιασμό της πρώτης δια ζώσης μαθησιακής κινητικότητας LTT (Learning/Teaching/Training) του έργου με την συμμετοχή νέων και εκπαιδευτών νέων από τις 5 χώρες του προγράμματος που θα γίνει στην Πρέβεζα τον Ιούνιο του 2022, καθώς και για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται στο τοπικό επίπεδο. Οι εταίροι συμμετείχαν στην εναρκτήρια εκδήλωση που έγινε στο γυμνάσιο Aydinkent και επισκέφθηκαν την περιφερειακή Διεύθυνση Μετανάστευσης όπου και έγινε παρουσίαση από τον διευθυντή κ. Soner Koç.

Εργαστήριο «Postcards from home» στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας 

Με το σκεπτικό ότι οι τέχνες και η δημιουργικότητα διεγείρουν τον αναστοχασμό, την ανάπτυξη του εαυτού και  την άρση της ξενοφοβίας, των προκαταλήψεων και των στερεότυπων, η Artifactory ξεκίνησε την συνεργασία της με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας υπό την επίβλεψη της υποδιευθύντριας και υπεύθυνης από πλευράς Μουσικού Σχολείου, κας Ελένης Αργυρού.  Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε το εργαστήριο «Postcards from home» με αντικείμενο την διερεύνηση της έννοιας του σπιτιού. 

To “Postcards from home” είναι μια διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα που αναστοχάζεται και δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού.  Δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2016 και έκτοτε αναπτύσσεται σε δύο κατευθύνσεις: ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας και δημιουργίας, ανοιχτής προς όλους, όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος της, αλλά και ως εκπαιδευτική κοινότητα για την φωτογραφία με βάση την μη-τυπική εκπαίδευση.

Σχετικά Links 

www.artifactory.eu

www.postcardsfromhome.eu

https://annadubik3.wixsite.com/artfinclusion


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites