Τα προβλήματα της ΑΕΝ στο επίκεντρο της συνάντησης Στράτου Ιωάννου, Στέργιου Γιαννάκη και Νίκου Γεωργάκου με την Διοίκηση της

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, του βουλευτή κ. Στέργιου Γιαννάκη και του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου με τη διεύθυνση της ΑΕΝ, ήτοι με τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ηπείρου Πλοίαρχο Λ.Σ. Παύλο Τιφτικίδη και τον Διευθυντή της σχολής κ. Παντελή Κίκερη.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα της ΑΕΝ με έμφαση στο ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων και των ελλείψεων σε υποδομές και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και την εύρεση χρηματοδότησης.

Ο κ. Τιφτικίδης και ο κ. Κίκερης τόνισαν πως η παλαιότητα των εγκαταστάσεων και οι συχνές ζημιές, που αποτελούν έκτακτες καταστάσεις, αποτελούν την κύρια αιτία συσσώρευσης των προβλημάτων και των διαμαρτυριών για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της σχολής. Ανέφεραν ότι αυτήν τη στιγμή, μέσω δωρεών, γίνονται αναβαθμίσεις στον τεχνικό εξοπλισμό της σχολής, όπως με την αναβάθμιση των προσομοιωτών γεφύρας και GMDSS, των αιθουσών διδασκαλίας, κ.α. Τέλος, ανέφεραν πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η διαδικασία ένταξης έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας. 

Ο βουλευτής κ. Στέργιος Γιαννάκης, τόνισε την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης της σχολής με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και δήλωσε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για την ενίσχυση της σχολής. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα διαθέσει μηχανικούς για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, ώστε να εκπονηθούν μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της σχολής σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ενταχθούν στο ΠΕΠ Ηπείρου.

Ο  Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος από την πλευρά του ανέφερε ότι θα συμβάλλει με τα συνεργεία του δήμου στους καθαρισμούς και τις διαμορφώσεις των εξωτερικών χώρων της σχολής.

Όλοι τόνισαν τη σημαντικότητα της Σχολής για την περιοχή μας αλλά και για την Ελληνική ναυτιλία, καθώς προετοιμάζει άριστους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού. Από κοινού, λοιπόν, αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους για τον κοινό στόχο που είναι η επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων και η ενίσχυσή της λειτουργίας της σχολής.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στην διασταύρωση της Πέτρας

24/05/2022, 10:04 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΓΕΜΗ: Υπόχρεοι εγγραφής, μεταβατικές διατάξεις και νέα Μητρώα

24/05/2022, 8:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει το Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

24/05/2022, 8:37 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Natura

23/05/2022, 10:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα

23/05/2022, 10:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Φραγκούλης – Πρώτος από τους Ηπειρώτες

23/05/2022, 9:58 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites