ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Στη συγκέντρωση των σωματείων στην πύλη του Νοσοκομείου Πρέβεζας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ   (μέλος της ΟΓΕ)

  • Συμμετέχουμε την Τρίτη 1η φλεβάρη 12μμ. στη συγκέντρωση των σωματείων στην πύλη του Νοσοκομείου Πρέβεζας
  • Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για μέτρα προστασίας από την πανδημία, για ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας ενάντια στο ΝΕΟ-ΕΣΥ των ΣΔΙΤ

Ο σύλλογος γυναικών Πρέβεζας, στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης για την υγεία την Τρίτη 1η Φλεβάρη, καλεί τις γυναίκες του μόχθου να δυναμώσουν την συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας της υγείας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στη πύλη του Νοσοκομείου στις 12μμ. διεκδικώντας μέτρα για την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας στην περιοχή μας.

Σε συνθήκες που εκτοξεύονται τα κρούσματα, που αυξάνονται οι νοσηλείες, που μετράμε δεκάδες θανάτους συνανθρώπων μας καθημερινά, που τα νοσοκομεία και οι δομές ΠΦΥ είναι αφημένα στη τύχη τους, οι εργαζόμενοι υγειονομικοί έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα.

Δεν ανεχόμαστε κάθε μας ανάγκη, όπως και η υγεία μας, να μπαίνει στη ζυγαριά του << κόστους- οφέλους>>, με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων:

  • Να πληρώνουμε αδρά από το πενιχρό μας εισόδημα για τις μάσκες υψηλής προστασίας, να ξεροσταλιάζουμε στις ατελείωτες ουρές των ελάχιστων μονάδων του ΕΟΔΥ και τελικά να χρυσοπληρώνουμε από την τσέπη μας τα ράπιντ και τα μοριακά τέστ.
  • Να βιώνουμε την τραγική κατάσταση των υποστελεχωμένων και υποβαθμισμένων δημόσιων νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ, χωρίς κρεβάτια ΜΕΘ. Πάνω σε αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι 6000 και πλέον αναστολές υγειονομικών. Την ίδια στιγμή νοσούντες υγειονομικοί εργάζονται κανονικά, αφού οι μέρες καραντίνας μειώθηκαν στις 5 με απόφαση του Υπουργού Υγείας!!!. Και φυσικά ούτε λόγος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου όλων των συμβασιούχων που λήγουν οι συμβάσεις στο άμεσο μέλλον, για άνοιγμα νέων νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Η επίταξη της ιδιωτικής υγείας χωρίς αποζημίωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
  • Να ξεχειλώνει η κυβέρνηση ξανά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μειώνοντας την καραντίνα από 10 στις 5 μέρες για να γυρνάνε οι εργαζόμενοι πιο γρήγορα στη δουλειά για να μην θιγεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και του λαού γενικότερα.
  • Να αφήνουν την εργοδοσία ασύδοτη να εφαρμόζει τα δικά της <<πρωτόκολλα>> χωρίς τήρηση μέτρων και με συστηματική απόκρυψη κρουσμάτων, ενώ εξουθενώνουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες με τις αναστολές των ρεπό και των αδειών, την εντατικοποίηση με 10ωρα και 12ωρα, που μας κάνουν ακόμα πιο ευάλωτες στην πανδημία. Την ίδια στιγμή η επέκταση της τηλεργασίας μας εντατικοποιεί , προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες μας( εξοπλισμός, ίντερνετ κλπ), ενώ γίνονται ολοένα και πιο δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ ελεύθερου και εργάσιμου χρόνου.
  • Να ανοίγουν τα σχολεία, όπως έκλεισαν πριν τις γιορτές, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών με τα κρούσματα να εκτοξεύονται. Οχι μόνο δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών , αλλά σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες προχωράει η κατηγοριοποίηση των σχολείων.
  • Να φορτώνουν το βάρος και το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας στις πλάτες μας, στο όνομα της <<ατομικής ευθύνης>>.

Δεν συμβιβαζόμαστε η ζωή και η υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας να είναι έρμαια των νόμων της αγοράς και του κέρδους των μεγαλοεπιχειρηματιών, που υπερασπίζεται η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαικής Ενωσης.

Χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στους κλινικάρχες και δισεκατομμύρια στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ενώ μειώνουν το 2022 την κρατική δαπάνη για τα νοσοκομεία και την ΠΦΥ κατά 279 εκατ. Ευρώ και προχωρούν στην περαιτέρω εμπορευματοποίησή του με το σχέδιο για το <<νέο-ΕΣΥ>>.

Σήμερα τον 21ο αιώνα υπάρχει η δυνατότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας στην πρόληψη, την θεραπεία, στην αποκατάσταση, στην προαγωγή της υγείας, για μέτρα προστασίας των παιδιών στα σχολεία, των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς, με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, με τα εργατικά σωματεία δυναμώνοντας το συλλογικό μας αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής, των δικαιωμάτων μας.

Διεκδικούμε:

  • Μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τέστ για όλο τον πληθυσμό
  • Ενίσχυση δημόσιων νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, επιστροφή στην εργασία όλων των εργαζομένων που είναι σε αναστολή, επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Ανέγερση νέου σύγχρονου αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.
  • Όχι στο <<νέο-ΕΣΥ>> των ΣΔΙΤ και της εμπορευματοποίησης.
  • Επίταξη των μεγάλων δομών ιδιωτικής υγείας χωρίς αποζημίωση.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά σε προσφυγικούς καταυλισμούς και στους μετανάστες χωρίς όρους και προυποθέσεις. Οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, σχολεία, πανεπιστήμια, ομάδες υψηλού κινδύνου.
  • Οργάνωση επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας .των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
  • Άδειες ειδικού σκοπού σε όσες και όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί , νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος και την εργοδοσία.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την λειτουργία των σχολείων με αραίωση μαθητών ανά τάξη, εξασφάλιση καθαριότητας, προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.

 

ΤΟ  ΔΣ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites