Πρέβεζα : Νέο Αστυνομικό Μέγαρο ζήτησε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας επισκέφτηκε την 09/02/2022, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Πρέβεζας κ. Στέργιο ΓΙΑΝΝΑΚΗ, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΔΟΥΒΑΛΗ. Η συνάντησή πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και υπ’ όψιν του κ. Υφυπουργού τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το Αστυνομικό Προσωπικό, επισημαίνοντας ότι η συμβολή του για την επίλυσή τους είναι πολύ σημαντική, καθώς εκτός από Υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει διατελέσει και Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, γνωρίζοντας από πολύ κοντά τα προβλήματα του Αστυνομικό Προσωπικού.

Σας παραθέτουμε το υπόμνημα το οποίο επιδώσαμε στον κ. Υφυπουργό:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

κ. Υφυπουργέ

Σας καλωσορίζουμε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας και με αφορμή την επίσκεψη σας θα θέλαμε να θέσουμε υπ’ όψιν σας μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσής μας. Θεωρούμε ότι η συμβολή σας για την επίλυσή τους είναι πολύ σημαντική, καθώς εκτός από την θέση σας ως Υφυπουργός του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, έχετε διατελέσει και Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, γνωρίζοντας από πολύ κοντά τα προβλήματα του Αστυνομικό Προσωπικού.

  • Κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Αρχικά, θα θέλαμε να αναφερθούμε στις προσπάθειες που έχουν αρχίσει για την ανεύρεση οικοπέδου μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Δήμου Πρέβεζας, ώστε με την συμβολή της Πολιτείας, η πόλη της Πρέβεζας να αποκτήσει ένα σύγχρονο Αστυνομικό Μέγαρο. Όπως γνωρίζεται, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Δ.Α Πρέβεζας στεγάζονται σε ιδιωτικό κτίριο, για το οποίο το Ελληνικό Δημόσιο δαπανά ετησίως ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την ενοικίασή του ενώ ταυτόχρονα η συντήρησή του θεωρείται ελλιπής και επιπρόσθετα έχει λήξη η σύμβαση για την χρήση του κτιρίου. Θεωρούμε ότι η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου με δαπάνες του δημοσίου, είναι ως προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της Πολιτείας και παρότι οι συζητήσεις για το θέμα αυτό βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο πιστεύουμε ότι το έδαφος είναι γόνιμο για ένα τέτοιο βήμα και ευελπιστούμε να σας έχουμε αρωγό στην συνέχεια των προσπαθειών μας.

  • Ακαταλληλότητα του λεωφορείου της Διμοιρίας Υποστήριξης Πρέβεζας

  • Χορήγηση ατομικών εφοδίων και ειδών ιματισμού

Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αναφερθούμε σε ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί το αστυνομικό προσωπικό και για το οποίο δεν έχει δοθεί λύση, παρότι έχει επισημανθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Οι συνάδελφοί μας διατηρώντας την αξιοπρέπεια τους και σεβόμενοι το λειτούργημα που επιτελούν, δαπανούν από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την προμήθεια ειδών ιματισμού και λοιπόν ατομικών εφοδίων ώστε η εμφάνιση και η παράσταση τους να είναι άψογη σύμφωνα με τις διαταγές του Σώματος. Με το υπ΄αριθμ. 300/1/2 από 13/01/2022 έγγραφο μας το οποίο σας έχουμε κοινοποιήσει, ζητάμε να βρεθεί επιτέλους μία λύση στο παραπάνω ζήτημα και τα ατομικά εφόδια να χορηγούνται στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις.

  • Αναξιοκρατία αποσπάσεων αστυνομικου προσωπικού

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας έχοντας ως βασική της αρχή την αξιοκρατία, έχει καταφέρει με τις παρεμβάσεις της τα τελευταία χρόνια, η επιλογή των αποσπασμένων μεταξύ του αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α Πρέβεζας, να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον συνολικό χρόνο απόσπασης αλλά και την τελευταία απόσπαση, εμπεδώνοντας έτσι το αίσθημα δικαίου στο Αστυνομικό Προσωπικό της Διεύθυνσής μας.

Παρ’ όλα αυτά το αίσθημα αξιοκρατίας και δικαιοσύνης μεταξύ των μετακινούμενων αστυνομικών κλονίζεται είτε με διαταγές μετακίνησης που εκδίδονται απευθείας από το Αρχηγείο είτε και από την έλλειψη κριτηρίων κατά την επιλογή των μετακινούμενων.

κ. Υφυπουργέ, το αξιακό σύστημα του Σώματος επιβάλει να μπει φρένο στην αναξιοκρατία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο ζήτημα αυτό και με τις διαταγές του Αρχηγείου να μπαίνουν σαφή όρια και κριτήρια κατά την επιλογή των μετακινούμενων Αστυνομικών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites