Κώστας Μπάρκας: Ο Νόμος Κεραμέως κλείνει το Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Πρέβεζα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο Τύπου

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αντί να απολογούνται για τον Νόμο Κεραμέως, που οδήγησε τριανταπέντε χιλιάδες (35.000) μαθητές εκτός των Πανεπιστημίων της χώρας, προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής οδήγησε στη συρρίκνωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και στην εισαγωγή ελάχιστων φοιτητών. Μέσω διαρροών τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια από τους πολίτες της Πρέβεζας για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας.

Η έδρα του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής , που υπήρχε στην Πρέβεζα ως ΤΕΙ ήταν στην Ηγουμενίτσα, ως μέρος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Ηπείρου. Τα δύο τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου που λειτουργούσαν στην Πρέβεζα συνενώθηκαν σε ένα το 2013, με το σχέδιο «Αθηνά» του αλήστου μνήμης Υπουργού Παιδείας, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, Αρβανιτόπουλου.

Ένα τμήμα ΤΕΙ παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε πανεπιστημιακό. Αυτό το τμήμα είχε και έχει όλα τα ακαδημαϊκά δεδομένα, προσωπικό, υποδομές, Πρόγραμμα Σπουδών, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Τίτλο Σπουδών, για να παραμείνει στην Πρέβεζα. Αυτό το τμήμα κλείνει από την Πρέβεζα η Νέα Δημοκρατία και το μεταφέρει στα Γιάννενα. Εξαιτίας του Νόμου Κεραμέως είναι προς κλείσιμο πάνω από πενήντα (50) τμήματα σε όλη τη χώρα. Ο Νόμος Κεραμέως τα κλείνει, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το τμήμα της Πρέβεζας, είτε ως Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Τμήμα, είτε ως πανεπιστημιακό τμήμα δεν έκλεισε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το 2015, ούτε το 2016, ούτε το 2017, ούτε το 2018, ούτε το 2019. Πάει να κλείσει επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη της, όσο και να κρύβονται, όσο και να μεταθέτουν τις ευθύνες τους αλλού, είναι υπόλογοι στην κοινωνία της Πρέβεζας για αυτό που κάνει το κόμμα τους.

Και επειδή, βάσει του Νόμου 4485/2017, για τους όρους ίδρυσης και μεταβολής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η απόφαση της Συγκλήτου είναι γνωμοδοτική και δεν είναι δεσμευτική για τον Υπουργό, «ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να πείσουν την Υπουργό να μην προχωρήσει σε μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα.

Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια. Ο ίδιος ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, κ. Συρίγος αναφέρει επί λέξει στην Απάντησή του σε Ερώτηση που κατέθεσα, για το μέλλον το τμήματος της Πρέβεζας, ότι «Σε κάθε περίπτωση, στόχος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η ενίσχυση και αναβάθμιση, μετά από διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ζητηθεί οι προτάσεις των Ιδρυμάτων που θα αφορούν σε μετεξελίξεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις ή αλλαγές τμημάτων στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της αναδιάρθρωσης του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας.» (Ολόκληρη η Απάντηση εδώ. Η Ερώτηση που κατατέθηκε, εδώ).

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λοιπόν, δηλαδή η κ. Κεραμέως, ζητά από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα προτάσεις που θα αφορούν σε συγχωνεύσεις και σε καταργήσεις τμημάτων.

Τιμώντας την ψήφο των συμπολιτισσών και των συμπολιτών μου, που μου έκαναν την ύψιστη τιμή να έχω ως καθήκον μου να τους εκπροσωπώ στην Εθνική Αντιπροσωπεία, επαναλαμβάνω άλλη μια φορά, να είναι βέβαιοι οι πολίτες της Πρέβεζας, ότι στον λίγο καιρό που απομένει σε αυτή την κυβέρνηση θα κινήσουμε όλα τα μέσα για να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση.

Είναι δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ως ελάχιστη πράξη δικαιοσύνης και θα αρθούν οι αδικίες που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον Πανεπιστημιακό Χάρτη της χώρας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites