Πρέβεζα : Αποχωρήσεις “φωτιά” από την παράταξη του Νίκου Γεωργάκου

Την αποχώρηση τους από την παράταξη του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και την ανεξαρτητοποίηση τους, αφήνοντας τον με 5 δημοτικούς συμβούλους, ανακοίνωσαν λίγο πριν την έναρξη των δημαιρεσιών, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμανίδης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη.

Την διακοπή της συνεργασίας του με την παράταξη του Δημάρχου και την παραίτηση του από την θέση του Αντιδημάρχου, ανακοίνωσε και ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” Ευάγγελος Ροπόκης, αφήνοντας αιχμές κατά του Δημάρχου.

Ο Δημήτρης Καραμανίδης στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης του αναφέρει: “Με την παρούσα θέλω να σας κάνω γνωστό ότι αποχωρώ από την Παράταξη ‘Δήμος της Καρδιάς μας’ και παραμένω ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος. Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουν να παζαρέψω με ανταλλάγματα τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες μου. Δηλώνω προς τους αγαπητούς συμπολίτες μου, οι οποίοι πριν τρία περίπου χρόνια με εμπιστεύτηκαν και με εξέλεξαν πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο, ότι θα τηρήσω τις δεσμεύσεις μου απέναντί τους και θα αγωνιστώ με κάθε τρόπο για το καλό, την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου μας. Άλλωστε, ουδείς αναντικατάστατος! Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία που είχαμε αυτά τα δυόμιση χρόνια και επίσης να ευχηθώ στο νέο Πρόεδρο καλή θητεία και σε όλους εμάς καλή δύναμη για το καλό του τόπου μας”.

Στην δική της επιστολή ανεξαρτητοποίησης η Αθηνά Κωνσταντάκη αναφέρει : “Με την παρούσα επιστολή δηλώνω επίσημα την αποχώρησή μου από την Παράταξη ‘Δήμος της Καρδιάς μας’, και κατά συνέπεια την ανεξαρτητοποίησή μου. Στην εν λόγω απόφαση με οδήγησαν χειρισμοί και αποφάσεις που απέκλιναν από τις προσωπικές μου αρχές, καθώς και από τις δεσμεύσεις όπως αυτές αρχικά διατυπώθηκαν και ως εκ τούτου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω με τον τρόπο που επιθυμώ. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε και θα γίνω. Είμαι όμως πολιτικό ον και θα συνεχίσω να προσφέρω στα κοινά της πόλης μου με απώτερο στόχο το καλό και την προκοπή του τόπου στον οποίο ζω”.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Ανατροπή” Βαγγέλης Ροπόκης ο οποίος δήλωσε την παραίτησή του τονίζοντας : “Εγώ θα σταθώ κύριοι  συνάδελφοι θεσμικά. Κύριε Δήμαρχε, βγήκαμε μια μέρα νωρίτερα στο ραδιόφωνο και ανακοινώσατε ότι θα βάλετε Πρόεδρο τον κ. Αργυρό. Πιστεύω ότι δεν τιμάει το Σώμα, διότι μια μέρα γρηγορότερα εσείς κάνετε υπόδειξη και εμείς ψηφίζουμε. Γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα, να σεβαστούμε εσας και εσείς εμάς. Το δεύτερο, -πολύ καλά κάνουν οι δημοσιογράφοι και ρωτάνε- κάνατε ένα ατόπημα και είπατε ότι αν νιώθω κουρασμένος και ουδείς αναντικατάστατος. Για το λόγο ότι εγώ δεν είμαι για το μισθό εδώ πέρα, δεν ξέρω αν είμαι αναντικατάστατος, πάντως με ξεκουράσατε πριν πέντε μήνες. Τα τέσσερα χωριά τα δώσατε στους άλλους Αντιδημάρχους, δώσατε και αυτά που είναι εκτός σχεδίου, έχω ξεκουραστεί! Νιώθω όμως πολύ κουρασμένος, όσο δεν φαντάζεστε. Εφόσον δεν μπορώ να προσφέρω στην καθαριότητα, δεν πάμε καλά, δηλώνω ευθέως και χωρίς να το έχω συζητήσει με την παράταξή μου και σας το λέω αυτό διότι δεν έχω μάθει να κάνω κωλοτούμπες στον αέρα, σας δηλώνω από σήμερα να μην με υπολογίζεται το Σώμα στη θέση του Αντιδημάρχου, παραμένω όμως Σύμβουλος και τέρμα η συνεργασία μας”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites