Χριστουγεννιάτικο ξεκίνημα για το Erasmus + με επίκεντρο τις Τέχνες για την κοινωνική ένταξη, την ισότητα και την διαφορετικότητα

Η Artifactory ανακοινώνει την συμμετοχή της ως ο εταίρος από την Ελλάδα στο πρόγραμμα Erasmus+ «Τέχνες για την κοινωνική ένταξη, την ισότητα και την διαφορετικότητα» (ARTS FOR SOCIAL INCLUSION, EQUALITY & DIVERSITY)KA227 – Συνεργασίες για τη δημιουργικότητα)  το οποίο υλοποιεί με εταίρους από την Τουρκία, την Μάλτα, την Πολωνία και την Ιρλανδία. Το έργο προωθεί την συνεργασία για τη δημιουργικότητα και την ανταλλαγή των καλών πρακτικών σχετικά με την κοινωνική ένταξη, την ισότητα και την διαφορετικότητα με εργαλεία τέσσερις δημιουργικούς κλάδους: την ψηφιακή αφήγηση, την ψηφιακή φωτογραφία, την μουσική και το θέατρο καθώς και τα νέα μέσα. 

Στο πλαίσιο αυτό η Artifactory συνεργάζεται με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας για την υλοποίηση του έργου. Στις 22 Δεκεμβρίου 2021 μαθητές του Μουσικού Σχολείου συνδέθηκαν διαδικτυακά με συμμετέχοντες από πόλεις της Τουρκίας, της Μάλτας, της Πολωνίας και της Ιρλανδίας σε μια πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη γιορτή όπου η αντιπροσωπεία κάθε χώρας παρουσίασε τα έθιμα και τις συνήθειες της περιοχής της.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου τραγούδησαν και έπαιξαν τα κάλαντα από την Θράκη και την Ικαρία. Οι μαθήτριες Κωνσταντίνα Κυργιάκη και Εβελίνα Κοτσαρίνη παρουσίασαν με φωτογραφίες την Πρέβεζα και τις ομορφιές της και τα έθιμα των Χριστουγέννων, από τα μελομακάρονα μέχρι το παραδοσιακό καραβάκι.

 

Στόχοι του έργου 

Ζούμε τη εποχή της μεγαλύτερης ανθρώπινης κινητικότητας στην ιστορία. Οι εκθέσεις δημογραφίας και ανισότητας της ΕΕ δείχνουν ότι «Ο πληθυσμός με ξένο υπόβαθρο θα συνεχίσει να αυξάνεται στην ΕΕ και ότι οι μετανάστες τείνουν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας. Η μετανάστευση αναγνωρίζεται ως βασικό χαρακτηριστικό του σύγχρονου κόσμου μας.. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα από τα λιγότερο κατανοητά φαινόμενα, που οδηγεί σε αύξηση των κρίσιμων πολιτικών και κοινωνικών προκλήσεων σε θέματα όπως η ασφαλής μετανάστευση, η διαχείριση των συνόρων, ο εκτοπισμός και η ένταξη. Ο άνθρωπος έχει χρησιμοποιήσει τις τέχνες για να εκφραστεί και να επικοινωνήσει εδώ και αιώνες. Διαμόρφωσε τον πολιτισμό, την εθνικότητα και την ταυτότητά του. Οι τέχνες υπήρξαν σημαντικός καταλύτης για την αλλαγή στην κοινωνία σε όλο τον κόσμο και είναι μια μέθοδος γνωστή για τα πολύ καλά αποτελέσματα/ανατροφοδότηση που παρέχει διεγείροντας τον αναστοχασμό, την ανάπτυξη του εαυτού και  την άρση της ξενοφοβίας, των προκαταλήψεων και των στερεότυπων.

Μέσω τοπικών δράσεων και δραστηριότητων μάθησης/διδασκαλίας/κατάρτισης (LTT), οι νέοι τοποθετούνται στο επίκεντρο του έργου, το οποίο οδηγεί σε μια ενισχυμένη αίσθηση της ιδιότητας του πολίτη και στην ανάπτυξη νέων και βελτιωμένων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των δημιουργικών δεξιοτήτων, των ψηφιακών και soft skills, καθώς και την τόνωση του ενδιαφέροντος τους για την πολιτιστική πολυμορφία και εμπειρία της Ευρώπης και την αναγνώριση των διαφορών και ομοιοτήτων μεταξύ των χωρών εταίρων. Μέσω των τεχνών, ενισχύεται ο διαπολιτισμικός διάλογος και ενισχύεται η συνειδητοποίηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας στην κοινωνία, δημιουργούν ανθεκτικές δομές ενδυνάμωσης και συμμετοχής, μετατρέπονται οι προκλήσεις σε δυνάμεις και ευκαιρίες.

Στην Πρέβεζα τον Ιούνιο του 2022

Στην Πρέβεζα τον Ιούνιο του 2022 προγραμματίζεται η πρώτη δια ζώσης μαθησιακή κινητικότητα του έργου με την συμμετοχή νέων και εκπαιδευτών νέων από τις 5 χώρες. Η εκπαίδευση θα επικεντρωθεί στην Ψηφιακή φωτογραφία, τα ψηφιακά μέσα και την αφήγηση σε συνδυασμό με την μουσική.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites