Το Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Σύμβουλο κ. Λεωνίδα Αργυρό επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας , συνομίλησαν με τα παιδιά και τους προσέφεραν δώρα εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου στην επίλυση των προβλημάτων αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του σχολείου.

Αντίστοιχη επίσκεψη στο Εργαστήριο Ειδικών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Ν. Σαμψούντας Πρέβεζας πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Ζαλόγγου κ. Γιώργος Σαριάνογλου ο οποίος επίσης μοίρασε δώρα στα παιδιά, ενώ ο κ.Γεωργάκος θα επισκεφθεί το απόγευμα και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου στο Νεοχώρι.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σε μια υγιή, ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι ίσοι.

Σήμερα όλοι μας  εργαζόμαστε και προσπαθούμε για την ανάπτυξη μιας δίκαιης κοινωνίας με ισοτιμία και προσβασιμότητα για όλους στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προτύπων. Η 3η Δεκεμβρίου, “Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία” δεν είναι μια μέρα διαπιστώσεων αλλά μια ημέρα  παρουσίασης έργων και προοπτικών για όλους τους  ανθρώπους αδιακρίτως.

Η αναπηρία σε μια σύγχρονη κοινωνία δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο ή κριτήριο στασιμότητας. Ιδιαίτερα στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και των πολλών ψηφιακών λύσεων οι οποίες συνδράμουν και βοηθούν πολλαπλά τους επωφελούμενους. 

Η Αναπηρία δεν είναι ούτε επιλογή, ούτε στίγμα, ούτε ταμπού.

Είναι μια πραγματικότητα με την οποία ο καθένας μας μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ανά πάσα στιγμή.

Η σημερινή ημέρα λοιπόν ας γίνει μια ουσιαστική αφορμή να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα: Το δικαίωμα στην πρόσβαση, τα ταξίδια, την οικογένεια, την εργασία , το δικαίωμα, στην ίδια τη ζωή.

Στο  Δήμο Πρέβεζας η Δημοτική αρχή έχει καταφέρει να κάνει προσβάσιμες αρκετές  παραλίες, έχει  δημιουργήσει περισσότερους χώρους στάθμευσης για Άτομα με Αναπηρία , έχει εντάξει πρόγραμμα ραμπών και wc σε σχολεία και ακολουθεί και θα αναπτύξει στο πρότυπο της στρατηγικής της ευρωπαϊκής ένωσης 2021 – 2030 πάντα σε αρμονική συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο ΑΜΕΑ του Δήμου μας όλες τις απαραίτητες υποδομές ένα πεδίο στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν και όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Υποκλινόμαστε στους μικρούς και μεγάλους ήρωες της ζωής που ανεβαίνουν καθημερινά ένα “βουνό” από δυσκολίες κι όμως καταφέρνουν να φτάσουν στην κορυφή.

Και να μας αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και τίποτα δεν είναι δεδομένο”.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Λούρος τιμά τη μνήμη του Αγίου Βαρνάβα με διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 10 και 11 Ιουνίου

07/06/2023, 11:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ξεκίνησε τη προεκλογική της παρέμβαση η  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  για τις νέες βουλευτικές εκλογές  στις 25 Ιούνη

07/06/2023, 10:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος το Σάββατο στην ΒΙ.ΠΕ Πρέβεζας

07/06/2023, 10:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στα ερείπια της Αρχαίας Βατίας και της ακρόπολης της στο Ριζοβούνι Πρέβεζας στο λόφο Καστρί

07/06/2023, 10:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών για ληστεία

07/06/2023, 10:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου η μεγάλη ετήσια γιορτή του Χορευτικού Δήμου Πρέβεζας

07/06/2023, 10:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

AKTH Lager – Η πρώτη Πρεβεζάνικη μπύρα

07/06/2023, 5:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αδιαφορία; Ανευθυνότητα; ή κάτι άλλο; Γιατί ο Δήμος Πρέβεζας δεν προώθησε την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ για την ακαταλληλότητα του νερού στις 10 κοινότητες;

07/06/2023, 5:21 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites