Συνάντηση Μπούρη με τον Γ. Γρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπ. Εξωτερικών κ. Γιάννη Σμυρλή

Τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο του Enterprise Greece κο Γιάννη Σμυρλή υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης, παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νικόλαου Γεωργάκου και της Εκπροσώπου της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κ. Αγγελικής Κωνσταντινίδη. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των επιχειρηματικών αποστολών προκειμένου να επιτευχθούν γόνιμες και άμεσα αποτελεσματικές συνεργασίες μέσω της στενότερης συνεργασίας των Επιμελητηρίων με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τον Οργανισμό Enterprise Greece. Ζήτησε τη στενότερη συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους Φορείς προκειμένου να στηριχθούν ουσιαστικά όχι μόνο οι υφιστάμενες αλλά και οι εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις που μπορούν να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό καθώς και ότι το Επιμελητήριο Πρέβεζας θα είναι αρωγός στη προσπάθεια αυτή. 

Ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας το οποίο συνδιαμορφώθηκε τόσο από τα Αρμόδια Υπουργεία όσο και από Οικονομικούς Φορείς εκτιμώντας τις ανάγκες που έχουν τα Επιμελητήρια, ο ΣΕΒ και παραγωγικοί φορείς στο πλαίσιο των αναγκών των κλάδων κατεύθυνσης των εξαγωγών, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και τις πολιτικές προτεραιότητες της χώρας. 

Επιπροσθέτως, ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε στη σύγκλιση του “Συμβουλίου Εξωστρέφειας” του Enterprise Greece προκειμένου της παροχής συμβουλευτικής με στόχο την αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. 

Κλείνοντας, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε την αναγκαιότητα της στενότερης συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης-Περιφερειών-Δήμων-Επιμελητηρίων, μέσω στοχευμένων δράσεων και εργαλείων οικονομικής διπλωματίας, ανακοινώνοντας τη σύσταση, το προσεχές διάστημα, “Γραφείων Εξωστρέφειας” ανά Περιφέρεια σε συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια τα οποία θα λειτουργούν ως αντένες σε κάθε Περιφέρεια.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συμμετοχή της Πρέβεζας στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Λιβαδειά Δήμου Φοινικαίων Αλβανίας

18/08/2022, 4:04 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ανοιχτός ο κλιματιζόμενος χώρος του ΚΑΠΗ για τον καύσωνα

18/08/2022, 3:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η νέα ποιητική συλλογή της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου παρουσιάζεται στην Πρέβεζα

17/08/2022, 5:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης : Το Σάββατο το 13ο Αντάμωμα στα «Χειμαδιά»

17/08/2022, 5:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Κυριακή 21 Αυγούστου “Γελάμε δυνατά” και συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πρέβεζας

17/08/2022, 5:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η “Γυναίκα της Ζάκυθος” στο  Ωδείο της Νικόπολης 

17/08/2022, 12:36 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites