Συνάντηση Μπούρη με τον Γ. Γρ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπ. Εξωτερικών κ. Γιάννη Σμυρλή

Τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρο του Enterprise Greece κο Γιάννη Σμυρλή υποδέχθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Ιωάννης Μπούρης, παρουσία του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νικόλαου Γεωργάκου και της Εκπροσώπου της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κ. Αγγελικής Κωνσταντινίδη. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των επιχειρηματικών αποστολών προκειμένου να επιτευχθούν γόνιμες και άμεσα αποτελεσματικές συνεργασίες μέσω της στενότερης συνεργασίας των Επιμελητηρίων με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τον Οργανισμό Enterprise Greece. Ζήτησε τη στενότερη συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους Φορείς προκειμένου να στηριχθούν ουσιαστικά όχι μόνο οι υφιστάμενες αλλά και οι εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις που μπορούν να αποκτήσουν εξαγωγικό προσανατολισμό καθώς και ότι το Επιμελητήριο Πρέβεζας θα είναι αρωγός στη προσπάθεια αυτή. 

Ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε στο εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας το οποίο συνδιαμορφώθηκε τόσο από τα Αρμόδια Υπουργεία όσο και από Οικονομικούς Φορείς εκτιμώντας τις ανάγκες που έχουν τα Επιμελητήρια, ο ΣΕΒ και παραγωγικοί φορείς στο πλαίσιο των αναγκών των κλάδων κατεύθυνσης των εξαγωγών, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και τις πολιτικές προτεραιότητες της χώρας. 

Επιπροσθέτως, ο κ. Σμυρλής αναφέρθηκε στη σύγκλιση του “Συμβουλίου Εξωστρέφειας” του Enterprise Greece προκειμένου της παροχής συμβουλευτικής με στόχο την αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. 

Κλείνοντας, ο κ. Σμυρλής υπογράμμισε την αναγκαιότητα της στενότερης συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης-Περιφερειών-Δήμων-Επιμελητηρίων, μέσω στοχευμένων δράσεων και εργαλείων οικονομικής διπλωματίας, ανακοινώνοντας τη σύσταση, το προσεχές διάστημα, “Γραφείων Εξωστρέφειας” ανά Περιφέρεια σε συνεργασία με τα τοπικά Επιμελητήρια τα οποία θα λειτουργούν ως αντένες σε κάθε Περιφέρεια.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση μεταξύ Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας και ΟΑΕΔ Πρέβεζας

24/01/2022, 4:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 171 τα ενεργά κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών

24/01/2022, 4:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Rapid test αύριο σε Θεσπρωτικό και Φιλιππιάδα

24/01/2022, 3:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το ωράριο υποδοχής δημοτών στο Δημαρχείο Πρέβεζας και στα πρώην Δημαρχεία Ζαλόγγου και Λούρου

24/01/2022, 11:29 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας προχωρά στην επόμενη φάση του έργου «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου» Open Mall Πρέβεζας.

24/01/2022, 11:14 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά σήμερα η χορήγηση δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

24/01/2022, 10:03 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites