Μεγάλη δικαίωση των στρατιωτικών στο Α/Δ Ακτίου

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ),  με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα δικαίωσης, χαιρετίζουμε την έκδοση νέας Υπουργικής απόφασης, υπό την αρμοδιότητα της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α., με την οποία αποκαθίσταται η αδικία στην μοριοδότηση των στρατιωτικών που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου. Ένας σημαντικός στόχος που είχαμε θέσει στις αρχές του 2019 και μετά από μεγάλη προσπάθεια, μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή καταφέραμε την επίλυσή του, σταματώντας εδώ την αδικία που δέχονταν κατά τον προγραμματισμό των ετήσιων μεταθέσεων.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) της Ένωσης και συνεχίστηκε από το τωρινό, έχει να απαριθμήσει σειρά στοχευμένων επιστολών, αρκετές συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, συνεργασίες με Βουλευτές για την ανάδειξη του θέματος στην ΒτΕ, συνεντεύξεις και δημοσιοποίηση του προβλήματος σε εφημερίδες, δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο έγγραφο της ΕΣΠΕΑΙΤ, με αρ. πρωτ. 11/12-12-2019, ανέλυε την αδικία και για τα δύο στρατιωτικά Α/Δ της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αγρινίου και Ακτίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει η πρώτη δικαίωση, στις αρχές του 2020, αφού διορθώθηκε η μοριοδότηση των στελεχών που υπηρετούν στο Κλιμάκιο Φύλαξης Αγρινίου (λαμβάνοντας τα ίδια μόρια με τους συναδέλφους στην 116Π.Μ., μιας και εκεί άνηκε πλέον το Φυλάκιο). Τώρα δικαιώνονται και οι συνάδελφοι στο Άκτιο με την ένταξη της νέας ονομασίας, Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION, στους σχετικούς πίνακες και μάλιστα στα ίδια επίπεδα που ήταν προγενέστερα της μετονομασίας.

Το Δ.Σ της ΕΣΠΕΑΙΤ ευχαριστεί δημοσίως την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ), που σε όλη αυτή την προσπάθεια μας παρείχε αμέριστη στήριξη – βοήθεια και βεβαίως τους Βουλευτές ΚΙΝΑΛ κ.κ. Κωνσταντόπουλο Δημήτριο (Αιτωλοακαρνανία), Γκόγκα Χρήστο (Άρτα), Κεγκέρογλου Βασίλειο (ως Τομεάρχης Άμυνας), η στήριξη των οποίων ήταν συνεχείς και κομβική για την αποκατάσταση της αδικίας.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΒΟΝΙΤΣΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ με τον Χάρη Βαρθακούρη στην Παραλία της Βόνιτσας

04/08/2022, 10:01 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην όμορφη Πάλαιρο

27/07/2022, 2:38 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ σε Βόνιτσα και Κατούνα

28/06/2022, 12:13 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στην Νήσο Κουκουμίτσα στην Βόνιτσα

23/06/2022, 11:16 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Το Αεροδρόμιο Ακτίου έλαβε πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Αεροδρομίων

21/06/2022, 11:50 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης στην Μ.Υ FOB στο Άκτιο

14/06/2022, 11:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites