“Κατάρτιση και Ελαιόλαδο” στο Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας και το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πρέβεζας (Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ), διοργάνωσαν από κοινού, εκδήλωση με τίτλο: “Κατάρτιση και Ελαιόλαδο”, στα πλαίσια του διασυνοριακού Έργου: “AUTHENTIC-OLIVE-NET ”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V/A Greece-Italy 2014-20».

  Την εκδήλωση παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σπουδαστές και εκπαιδευτές του Δ.Ι.Ε.Κ., η οποία διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου με την μορφή Θεματικού Διαδραστικού Εργαστηρίου.

  Την εκδήλωσαν άνοιξαν ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ κ. Αναγνωστάκης Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ.Μπούρης Ιωάννης. Και οι δύο τόνισαν την αναγκαιότητα της στενότερης συνεργασίας των δύο φορέων στην προσπάθεια προσφοράς υψηλής ποιότητας επαγγελματικής κατάρτισης στους νέους της περιοχής, μέσα από την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.

  Στην συνέχεια, μετά την παρουσίαση του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET από την κ. Ειρήνη Σύλλελη, Γεωπόνο, Στέλεχος της εταιρίας EURICON-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ακολούθησε ένας κύκλος ομιλιών σε θέματα ελαιόλαδου και γαστρονομίας από τον κ. Παναγιώτη Κάτσαρη, Υπεύθυνο του Εργαστηρίου Πιστοποίησης της Ποιότητας Ελαιολάδου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, και τον κ. Αναστάσιο Τόλη, Υπεύθυνο της Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Ήπειρο.

Ακολούθησε προσομοίωση ΕΛΑΙΟΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ από τον κ. Τάκη Δημητρακόπουλο, μέλος της διαπιστευμένης Ομάδας Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του ΣΕΒΙΤΕΛ, και τον κ. Παναγιώτη Κάτσαρη, στην οποία συμμετείχαν με διαδραστικό τρόπο οι παρευρισκόμενοι σπουδαστές και εκπαιδευτές.

  Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν κύκλο συζήτησης μεταξύ των συμμετεχόντων στο εργαστήριο.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Τον βρήκε νεκρό ο αδελφός του

21/01/2022, 9:30 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Χαμηλή πίεση νερού μέχρι το μεσημέρι λόγω εργασιών

21/01/2022, 8:56 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού από τα σχολεία

20/01/2022, 12:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ψάχνει για “σανίδες σωτηρίας” ο Δήμαρχος – Άρχισε η γκρίνια στο “στρατόπεδο” του Νίκου Γεωργάκου

20/01/2022, 12:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Πρέβεζας έφτασαν και πάλι στην Βουλή – Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας κατέθεσε βουλευτής του ΜέΡΑ25

20/01/2022, 11:24 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

150.000€ έκτακτη επιχορήγηση στον Δήμο Πάργας

19/01/2022, 3:21 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites