Πρέβεζα – Γιώργος Παπανδρέου : “Να σηκώσουμε και πάλι τον πράσινο ήλιο πάνω από την Ελλάδα”

“Είμαι εδώ για να παλέψουμε μαζί, για να σηκώσουμε και πάλι τον πράσινο ήλιο πάνω από την Ελλάδα” τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου στην “Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης” στην Πρέβεζα.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε μία μαζική συγκέντρωση (μαζικότερη από τις συγκεντρώσεις των υπολοίπων υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής που έγιναν μέχρι στιγμής στην Πρέβεζα) για το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και την κατάσταση στη χώρα μας, ενώ ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος μέσα από την δική τους συμμετοχή να κάνουν την 5 Δεκεμβρίου γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής. “Έχουμε παλέψει διαχρονικά σαν κίνημα για τον Ελληνικό Λαό και έχουμε χτυπήσει συμφέροντα και κατεστημένα. Αυτό θα κάνουμε και ξανά. Για αυτό χρειάζεται αυτή η παράταξη μέσα από την δικιά σας συμμετοχή και την 5 Δεκέμβρη να την κάνουμε μια γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής. Να γίνει η παράταξη δυνατή, οργανωμένη, με τον λαό στο προσκήνιο ώστε να μπορούμε να χτυπηθούμε με τα κακώς κείμενα αλλά και να διαμορφώσουμε ένα όραμα για ένα καλύτερο αύριο για την χώρα. Ένα όραμα δικαιοσύνης, ένα όραμα δημοκρατίας, ένα όραμα παραγωγικής ευημερίας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τον πρώην Πρωθυπουργό προλόγισε ο Περιφεριακός Σύμβουλος Πρέβεζας Παύλος Φραγκούλης, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και του ενεργού μέλους του Κινήματος Αλλαγής,  της Μαργαρίτας Ζήκου που έφυγε ξαφνικά από την ζωή.

Μιλώντας για την απόφαση του να διεκδικήσει την προεδρεία του κόμματος ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως  θεωρεί ευθύνη του να στηρίξει την παράδοση και τις αξίες της παράταξης, ενώ δήλωσε πως μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα, αλλά και να παλέψει για τις ουσιαστικές αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα. “Όπως ξέρετε εγώ δεν χρωστάω σε κανέναν και δεν με κρατάει κανείς. Εγώ λογοδοτώ μόνο σε εσάς!”  επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος μίλησε και για την επιστροφή από το ΚΙΝ.ΑΛ στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας  “Τα σύμβολα μας θα τα αξιοποιήσουμε. Αυτά τα σύμβολα, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, ο Πράσινος Ήλιος είναι δικά μας σύμβολα. Βεβαίως το συνέδριο θα αποφασίσει, που έπεται τον εσωκομματικών διαδικασιών. Στα σύμβολα αυτά πρέπει να ξαναδώσουμε οξυγόνο και νόημα.  Για αυτό έχω πει από τις 5 Δεκέμβρη όταν με το καλό τελειώσουν οι εκλογές, θα ανακοινώσουμε κυβερνητικό, προοδευτικό πρόγραμμα για την χώρα που θα μας δώσει ξανά προοπτική. Θα το συζητήσουμε με τον λαό, με τους φορείς για να είναι ένα συμβόλαιο τιμής με τον ελληνικό λαό και τότε πραγματικά ο ήλιος και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα θα ξαναβρούν το νόημα τους”.

 

Για τα δύσκολα χρόνια που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην πτώση, αλλά και την χώρα μας ένα βήμα πριν την χρεοκοπία ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων “Περάσαμε δύσκολα. Η παράταξη μας σήκωσε βάρη που δεν της ανήκαν. Αλλά το κάναμε πατριωτικά. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Ήταν περισσότερες οι θυσίες του ελληνικού λαού από ότι χρειάζονταν, γιατί είχαμε απέναντί μας όχι μόνο τις αγορές, αλλά και μια Ευρώπη που δεν ήταν αλληλέγγυα και που αναγκαστήκαμε να πιέσουμε πάρα πολύ και να παλέψουμε για να βοηθήσουνε, να στηρίξουν να μην χρεωκοπήσουμε. Αλλά σήμερα κατανοεί και ο ελληνικός λαός ότι αυτό που κάναμε ήταν μία πατριωτική ανάγκη. Μία ανάγκη που δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, διότι οι άλλοι φώναζαν και μας πέταγαν πέτρες, όταν εμείς παλεύαμε με τα θηρία και δεν στηρίξαν πατριωτικά τη χώρα όπως κάναν στην Πορτογαλία, στην Κύπρο και στην Ιρλανδία που πέρασαν παρόμοιες δυσκολίες όμως βγήκαν γρηγορότερα από την δίνη της ανέχειας και αναπτύχθηκαν οικονομικά, ενώ εμείς λόγω της έλλειψης πατριωτικής στήριξης σε μία μεγάλη οικονομική κρίση και μπροστά στη χρεωκοπία συνέβαλε στο να πάμε και σε δεύτερο και σε τρίτο μνημόνιο. Είναι μια κατάσταση που θα έπρεπε να μας διδάξει ότι όταν είμαστε μπροστά σε μεγάλες κρίσεις χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις και όχι απλώς να χτυπάμε ο ένας τον άλλον για την θέση και την καρέκλα της εξουσίας. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε το πατριωτικό κίνημα, εμείς αποδείξαμε ότι παρά τις δυσκολίες μπορούσαμε να σηκώσουμε το βάρος. Βέβαια μας χτύπησαν μας λοιδόρησαν, μας ανέτρεψαν, αλλά η μάχη δεν έχει τελειώσει. Σήμερα μπορούμε ξανά να ελπίζουμε!” και πρόσθεσε  “Λέγανε διάφορα, ότι θα σκίσουνε τα μνημόνια και ότι θα πάνε στα Ζάππεια, όταν ήξεραν πολύ καλά και τους είχα ενημερώσει ενδελεχώς για τις εξελίξεις και τις δυσκολίες. Δεν άκουσαν γιατί θέλησαν απλώς να πάρουν την εξουσία. Την πήραν την εξουσία, κυβέρνησαν, είδε ο κόσμος ότι δεν κάνουν τίποτα το διαφορετικό, αντιθέτως τα έκαναν χειρότερα και κράτησαν την Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες χώρες στη δίνη του μνημονίου σχεδόν 10 χρόνια”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην γνωστή φράση που χρησιμοποίησε στην προεκλογική του εκστρατεία το 2009, όταν ο ίδιος εκλέχθηκε πρωθυπουργός και το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ξανά στην κυβέρνηση.  “Όταν εγώ είπα λεφτά υπάρχουν, είπα και ακόμα μία φράση την οποία κρύψανε. Είπα, λεφτά υπάρχουν, αν χτυπήσουμε την μεγάλη φοροδιαφυγή, αν χτυπήσουμε τη σπατάλη, αν χτυπήσουμε την πελατοκρατεία, αν χτυπήσουμε την συγκεντρωτική γραφειοκρατία που δεν βοηθάει στην επένδυση είτε του Έλληνα, είτε του ξένου, αν χτυπήσουμε την διαφθορά που ήταν μεγάλη. Και το αποδείξαμε! ” υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε “Μόνο και μόνο με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ξέρετε πόσο σημαντική ήταν και τώρα το αναγνωρίζει ο κόσμος γιατί πάνω σε αυτή έχει γίνει η άυλη συνταφογράφηση που συνέβαλε στην καλύτερη λειτουργία των εμβολιασμών. Όλοι το γνωρίζουν! Χτύπησε την διαφθορά. Μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές πίεζαν γιατρούς να υπερσυνταγογραφήσουν σε βάρος της υγείας των πολιτών, αλλά και σε βάρος της υγείας των ασφαλιστικών μας ταμείων. Με την Διαύγεια που είπαμε το απλό. Να γνωρίζει ο κόσμος που πάνε τα λεφτά. Και όμως η Διαύγεια πολεμήθηκε και από τον κ. Μητσοτάκη και από τον κ. Τσίπρα. Για ποιο λόγο; Για να μπορούν να στηρίζουν τους ημέτερους; Τους ισχυρούς; Για να μπορούν να κάνουν δουλειές. Δυστυχώς αυτή την αντίληψη η Νέα Δημοκρατία την έχει ακόμα. Δεν άλλαξε λογική. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα πέρασε νόμο στην βουλή με αφορμή την πανδημία για να μπορεί κατά το δοκούν να δίνει προμήθειες όπου θέλει. Αυθαίρετα με την εξουσία. Αυτή η αυθαιρεσία της εξουσίας είναι αυτό το οποίο εμείς χτυπήσαμε σαν κίνημα, γιατί εμείς θέλουμε η εξουσία να υπηρετεί τον κόσμο, τον λαό, τον πολίτη!” 

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην Νέα Δημοκρατία και για το ταμείο ανάκαμψης, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για το γεγονός ότι η Πρέβεζα ουσιαστικά δεν έχει πάρει το μερίδιο που της αναλογεί. “Βλέπετε τώρα με το ταμείο ανάκαμψης καμία διαβούλευση, με την αυτοδιοίκηση με τους συνεταιρισμούς, με τα εργατικά κέντρα, με τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, με τα πανεπιστήμια και τους νέους; Υπάρχει συζήτηση για το που θα πάνε αυτά τα 70 δισεκατομμύρια που θα έρθουν από το ταμείο ανάκαμψης; Είμαι σίγουρος ότι αυτή η κυβέρνηση σχεδιάζει αυτά τα χρήματα να πάνε πάλι στους λίγους και ισχυρούς και στους ημέτερους. Είναι απαράδεκτο γιατί αυτά είναι λεφτά που ανήκουν στον ελληνικό λαό και είναι τόσα που μπορούν να γίνουν. Ξέρω εδώ η περιοχή, ο Νομός, έχει τόσες δυνατότητες. Χρειάζεται υποδομές όπως η σύνδεση με την Εγνατία. Χρειάζεται να αξιοποιηθεί το αεροδρόμιο. Έχει έναν πολιτισμό πάρα πολύ σημαντικό με την Νικόπολη και πολλά άλλα” τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites