Σπουδαίο το έργο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ζηρού

Πολυεπίπεδο και σημαντικό είναι το κοινωνικό έργο που επιτελεί  το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζηρού. Από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Σεπτέμβριο του 2017 το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, έχει διαχειριστεί και εξυπηρετήσει περίπου 3.000 αιτήματα πολιτών, ενώ στα μητρώα του είναι εγγεγραμμένοι 670 ωφελούμενοι. Ειδικά εν μέσω της πανδημίας η συμβολή του -όπως βέβαια και του Κοινωνικού Παντοπωλείου- στη στήριξη κι εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας υπήρξε άκρως πολύτιμη και καθοριστική. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την εξυπηρέτηση συνδημοτών μας και στην ικανοποίηση των αιτημάτων, η συγκεκριμένη δομή παρέχει κοινωνική και ψυχολογική στήριξη σε άτομα που έχουν ανάγκη. 

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας.

Συγχρόνως τα Κέντρα Κοινότητας παρέχουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας η οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο. Επίσης τα Κέντρα Κοινότητας απευθύνονται σε μετανάστες, Ρομά με σκοπό τη στήριξη στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου. 

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζηρού στεγάζεται στις εργατικές κατοικίες στο Θεσπρωτικό.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites