Πρέβεζα : Οι άνεμοι συνεχίζουν να “χτυπούν” την περιοχή – Ζημιές και προβλήματα καταγράφει ο Δήμος

Τις πληγές της μετρά η Πρέβεζα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν για δεύτερη μέρα την περιοχή , κυρίως στην παραλιακή ζώνη. Δεκάδες είναι οι πτώσεις δέντρων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε κατοικίες, επιχειρήσεις και θερμοκήπια στην περιοχή του Καλαμιτσίου, στο Ψαθάκι και σε άλλα σημεία.

Όλο το βράδυ συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ αλλά και αστυνομία και πυροσβεστική βρίσκονταν στο δρόμο, ενώ με το πρώτο φως ξεκίνησαν οι κοπές των δέντρων. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο παραλιακό μέτωπο από το Μονολίθι μέχρι την Καστροσυκιά (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), όπου η θάλασσα έφτασε στην εθνική οδό.

Οι κάτοικοι των σημείων όπου επλήγησαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα μιλούν για ανεμοστρόβιλο ο οποίος “πέρασε” λίγο πριν τα μεσάνυχτα αφήνοντας το χάος στο πέρασμά του. Καμινάδες, δέντρα, στέγες, βρέθηκαν στο “έλεος” του αέρα και της βροχής, ενώ σε πολλά σημεία της Πρέβεζας υπήρξαν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.

Ζημιές σημειώθηκαν και στο κολυμβητήριο Πρέβεζας όπου το νερό της θάλασσας έφτασε μέχρι τα γήπεδα μπάσκετ, ενώ έπεσαν και τα προστατευτικά πάνελ στη μικρή πισίνα. Πρωτόγνωρες είναι για δεύτερη μέρα οι εικόνες στο σημείο όπου βρίσκεται το άγαλμα της γοργόνας με την θάλασσα να έχει φτάσει μέχρι τον δρόμο.

Την ίδια στιγμή το μπουρίνι “χτύπησε” με αγριότητα και τον Δήμο Πάργας. Όπως δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς προβλήματα καταγράφηκαν σε Αμμουδιά, Κυψέλη, Κορώνη, Κορωνόπουλο, Βουβοπόταμο και άλλες τοπικές κοινότητες που έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό. Διακοπές ρεύματος και ζημιές σε σταβλικές εγκαταστάσεις καταγράφονται σύμφωνα με τον δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή και σε αρκετά σημεία του Δήμου εκεί ωστόσο η κατάσταση ήταν καλύτερη από πλευράς φαινομένων.

Πηγή κειμένου: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Ακολουθούν οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του mypreveza.gr

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σκληρά μέτρα κατά της λειψυδρίας ετοιμάζει η ΔΕΥΑ

05/06/2025, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυση σε βάρος της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου καταθέτει ο Νίκος Τζίμας

05/06/2025, 10:44 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πάτωσαν στην αξιολόγηση οι Δήμοι Πάργας, Πρέβεζας και Ζηρού

05/06/2025, 10:15 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποδηλατάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας: Μια Γιορτή Χαράς και Συμμετοχής

19/05/2025, 11:48 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακύρωση Σχολικών Αγώνων στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

15/05/2025, 10:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δικαίωση Πολίτη (ΑΜΕΑ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για Μη Πρόσληψή του μέσω ΔΥΠΑ στο Δήμο Πρέβεζας

15/05/2025, 9:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχαν στο 14ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

15/05/2025, 9:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Ξενώνες στρατού στα κενά στρατόπεδα της Πρέβεζας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας …

15/05/2025, 6:17 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites