«Δεν θα το αφήσουμε αυτό να περάσει» – Ψηλά στην ατζέντα βάζει ο Στράτος Ιωάννου το ζήτημα του Τμήματος Λογιστικής

Συστράτευση όλων των φορέων σε έναν κοινό στόχο, που είναι η παραμονή του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα,  ζήτησε σε συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Στράτος Ιωάννου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του για το ζήτημα χαρακτήρισε βιαστική, άδικη και παράλογη την απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών και κάλεσε όλους τους αρμόδιους , Δήμο, τοπικούς Συλλόγους, σωματεία, δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις Βουλευτές του νομού σαν μία γροθιά να στηρίξουνε, με ανακοινώσεις τους, την παραμονή και ενίσχυση του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής στην Πρέβεζα.
Ο κ. Ιωάννου αφού έκανε εκτενή αναφορά στα υψηλά standards των υποδομών του τμήματος, μίλησε για την φοιτητική μέριμνα που ήδη υπάρχει, αλλά και για την πολύ καλή απορροφητικότητα σε θέσεις εργασίας των αποφοίτων σε επιχειρήσεις τις Πρέβεζας και όχι μόνο.
Επεσήμανε επίσης, ότι το θέμα της παραμονής του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, όπου εκφράστηκε ομόφωνα η διαφωνία για την απόφαση της Συνέλευσης των καθηγητών του Τμήματος για μεταφορά του στα Ιωάννινα, αλλά και η επιπλέον ενίσχυση-ενδυνάμωσή του.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κάλεσε και δημόσια ( το έχει κάνει και εγγράφως από τον Οκτώβριο, χωρίς να έχει πάρει καμία απάντηση) τον Πρόεδρο του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κ. Γιάννη Σωτηρόπουλο να πραγματοποιήσει την σύγκληση μιας ευρείας σύσκεψης με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα του Τμήματος, ο τρόπος αντιμετώπισής τους αλλά και ο τρόπος συμβολής των φορέων στην παραμονή και ενίσχυση του.
«Πιστεύω ότι σ΄αυτή τη συνάντηση, με δεδομένη τη στήριξη όλων να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα, μπορεί να υπάρξει συνεννόηση ώστε το θέμα να μην φτάσει στην κοσμητεία και τη σύγκλητο» είπε ο κ. Ιωάννου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι επαγγελματίες να κινηθούν νομικά με εξώδικο και αγωγή εναντίον των καθηγητών με ρητές επιφυλάξεις για ηθική, κοινωνική και οικονομική βλάβη  για τη ζημιά που τους προκαλεί η παράνομη, κατά τους δικηγόρους, συμπεριφορά.
«Δεν θα το αφήσουμε αυτό να περάσει» είπε ο κ. Ιωάννου και σημείωσε ότι η απόφαση της συνέλευσης των καθηγητών για μεταφορά της έδρας έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα το οποίο θα φανεί την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και γι’ αυτό θα πρέπει να παρθούν κοινές αποφάσεις ώστε να «κλείσει» το θέμα άμεσα.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΤΕΡΝΑ μειοδότης του μεγάλου έργου Ύδρευσης Πρέβεζας, Λευκάδας, Άρτας

31/01/2023, 4:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με την συμμετοχή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας το 40ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ

31/01/2023, 4:37 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε διαγωνισμό το σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας ύψους 2.800.000€ στον Δήμο Πάργας

31/01/2023, 4:32 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites