Α. Καχριμανης για το ιδιωτικό δάσος της Βαλανιδορράχης : Υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απάντησε σε επερωτήσεις που είχαν κατατεθεί από παρατάξεις της Αντιπολίτευσης. 

Ειδικότερα για την επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για πρόσθετη χρηματοδότηση της ΕΕΤΑΑ για την ένταξη και άλλων παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης,  δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα χρήματα από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», καθώς υπήρξε υπέρβαση του ορίου  χρηματοδοτήσεων του ΕΚΤ λόγω κάλυψης αναγκών που προέκυψαν  από την πανδημία του Covid19. 

 Πρόσθεσε ότι σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης των Περιφερειαρχών με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και  Επενδύσεων κ.  Ι. Τσακίρη τέθηκε το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει με τους πόρους των Περιφερειών, από την οποία προέκυψε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησεων. 

Στην επερώτηση της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» για το δάσος Βαλανιδορράχης Πρέβεζας ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι  η αρμοδιότητα ανήκει στα Δασαρχεία και εξήγησε ότι υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο είναι και το μόνο που μπορεί να προσφύγει έχοντας έννομο συμφέρον και να ζητήσει αναψηλάφηση της δίκης. 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites