«Αδικαιολόγητη καθυστέρηση επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας»

Κώστας Μπάρκας : «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας»

Τον αρμόδιο Υπουργό για θέματα Αθλητισμού καλεί στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, με Eπίκαιρη Eρώτηση που κατέθεσε Βουλή, προκειμένου να δοθούν  απαντήσεις για ποιό λόγο καθυστερούν οι επισκευές του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας, παρότι υπάρχει εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα ο κ.Μπάρκας αναφέρει: «Από τον Μάρτιο 2019 ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, για έργο: «Επισκευή – συντήρηση μηχανολογικών & κτιριακών εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου Δήμου Πρέβεζας Νομού Πρέβεζας» προϋπολογισμού 290.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από την νέα δημοτική αρχή, ώστε να αξιοποιηθούν τα παραπάνω ποσά και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας.

Οι ελλείψεις στο μηχανολογικό εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας, επιβάλλουν την λειτουργία του μόνο τους δύο έως τρείς καλοκαιρινούς μήνες, γιατί η αδυναμία θέρμανσης του νερού από την έναρξη του φθινοπώρου και μετά καθιστούν την λειτουργία των δεξαμενών ύδατος αδύνατη. Είναι ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία, καθώς λειτουργεί λίγες ημέρες το χρόνο, ενώ παράλληλα αφήνει έκθετη τη δημοτική αρχή, αφού υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις που δεν ακολουθούνται για μία σημαντική και δομική παρέμβαση. 

Επειδή η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε γονείς, αθλητές και προπονητές, που στερούνται εγκαταστάσεις ενός κολυμβητηρίου αντάξιου των αναγκών άθλησης των νέων της Πρέβεζας, και η υπολειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας απαξιώνουν τον τομέα του Αθλητισμού, με σοβαρές συνέπειες στο λαό και στη νεολαία, που αναγκάζονται να στερούνται το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή», ο κ. Μπάρκας ζητά από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να απαντήσει, «γιατί δεν υλοποιείται  η προγραμματική σύμβαση του 2019, ωστε να υπάρξει συνολική συντήρηση των εγκαταστάσεων και αποκατάσταση των ζημιών του Δημοτικού Κολυμβητήριου Πρέβεζας;»

Εν αναμονή της συζήτησης και των απαντήσεων στην ολομέλεια της Βουλής, θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση προς τους πολίτες του Ν. Πρέβεζας.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

 

 

                                                                                                        Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2021

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας»

Το κολυμβητήριο του Δήμου Πρέβεζας, μοναδικό της πόλης της Πρέβεζας, αλλά και του Νομού, έχει εγκαταλειφθεί από την Πολιτεία, με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα και ελλείψεις. Η αθλητική αυτή εγκατάσταση εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης εκατοντάδων παιδιών της ευρύτερης περιοχής, καθώς και την λειτουργία της σχολής ΑΕΝ/ΗΠΕΙΡΟΥ, αφού εκεί διεξάγεται κάθε χρόνο ο ετήσιος έλεγχος γνώσης κολύμβησης των Σπουδαστών/στριών της.   

Οι ελλείψεις στο μηχανολογικό εξοπλισμό των εγκαταστάσεων, επιβάλλουν την λειτουργία του μόνο τους δύο έως τρείς καλοκαιρινούς μήνες, γιατί η αδυναμία θέρμανσης του νερού από την έναρξη του φθινοπώρου και μετά καθιστούν την λειτουργία των δεξαμενών ύδατος αδύνατη. Είναι ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρεί την τοπική κοινωνία, καθώς λειτουργεί λίγες ημέρες το χρόνο, ενώ παράλληλα αφήνει έκθετη τη δημοτική αρχή, αφού υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις που δεν ακολουθούνται για μία σημαντική και δομική παρέμβαση.

Τον Μάρτιο 2019 ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση  με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, για έργο: «Επισκευή – συντήρηση μηχανολογικών & κτιριακών εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου Δήμου Πρέβεζας Νομού Πρέβεζας» προϋπολογισμού 290.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από την νέα δημοτική αρχή ώστε να αξιοποιηθούν τα παραπάνω ποσά και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας.

Επειδή η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε γονείς, αθλητές και προπονητές, που στερούνται εγκαταστάσεις ενός κολυμβητηρίου αντάξιου των αναγκών άθλησης των νέων της Πρέβεζας, 

Επειδή η υπολειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας απαξιώνουν τον τομέα του Αθλητισμού, με σοβαρές συνέπειες στο λαό και στη νεολαία, που αναγκάζονται να στερούνται το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση :

 

  • για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης του 2019,

 

  • για τη συνολική συντήρηση των εγκαταστάσεων και αποκατάσταση των ζημιών του Δημοτικού Κολυμβητήριου Πρέβεζας.

 

 

 

                                                        Ο Ερωτών  Βουλευτής

Κώστας Μπάρκας

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites