Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με μέλη του Δ.Σ. ΤΟΕΒ Αχέροντα

Σύσκεψη με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Αχέροντα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πάργας κ. Ζαχαριάς. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέλυσε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού λόγω των συσσωρευμένων χρεών στην ΔΕΗ, τις διαρκείς βλάβες που προκαλούνται κύρια από το απαρχαιωμένο αρδευτικό δίκτυο, καθώς και τους επόμενους στόχους που έχουν τεθεί. Ο Δήμαρχος Πάργας εξέφρασε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να συμβάλει στην προσπάθεια που καταβάλει το Δ.Σ. για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, ώστε να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες στους αγρότες που δραστηριοποιούνται στην πεδιάδα του Φαναρίου, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για αυτούς.

Στην κατεύθυνση αυτή καταλυτικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει το επόμενο χρονικό διάστημα η νεοϊδρυθείσα Ενεργειακή Κοινότητα Νομικών Προσώπων Πάργας στην οποία συμμετέχουν από κοινού οι δυο φορείς, που αποτελούν και τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας στην περιοχή. Η Κοινότητα επιδιώκει την μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και τον περιορισμό του περιβαλλοντικού και ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου. Αυτή η εξοικονόμηση θα επιτευχθεί κύρια με την διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, μέσω των οποίων θα υλοποιηθούν σχέδια αναβάθμισης ενεργοβόρων υποδομών, καθώς και παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποδηλατάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας: Μια Γιορτή Χαράς και Συμμετοχής

19/05/2025, 11:48 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ακύρωση Σχολικών Αγώνων στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης

15/05/2025, 10:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Δικαίωση Πολίτη (ΑΜΕΑ) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για Μη Πρόσληψή του μέσω ΔΥΠΑ στο Δήμο Πρέβεζας

15/05/2025, 9:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας συμμετείχαν στο 14ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

15/05/2025, 9:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Ξενώνες στρατού στα κενά στρατόπεδα της Πρέβεζας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας …

15/05/2025, 6:17 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Και του χρόνου στην Πρέβεζα …

13/05/2025, 6:12 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χρειάζεται να εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης για να φύγουν τα μπάζα από το Μονολίθι

13/05/2025, 4:36 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Προέχει να ολοκληρωθεί ο παραλιακός άξονας …

13/05/2025, 4:30 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites