Σταύρος Αμάραντος : Ορισμένοι στρουθοκαμηλίζουν εδώ μέσα, κάνουν ότι πιάστηκαν εξαπίνης

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας) αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις, ήταν το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πρέβεζας Σταύρος Αμάραντος.
“Επαφίεται στη Σύγκλητο να αποφασίσει για το τμήμα αν είναι βιώσιμο, αν έχει μέλλον. Κρατήστε μία σημείωση από τον Πρύτανη τον κ. Αλμπάνη, τον οποίον θεωρώ τεκμηριωμένο και σοβαρό άνθρωπο, που κάνει την εκτίμηση για πρώτη φορά ότι με τα σημερινά δεδομένα, αν τα ίδια δεδομένα υπάρξουν σε ένα χρόνο, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το τμήμα δεν θα αντέξει και θα κλείσει. Άσχετα με το ποια θα είναι η απόφαση της συγκλήτου. Ορισμένοι στρουθοκαμηλίζουν εδώ μέσα, κάνουν ότι πιάστηκαν εξαπίνης. Αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει τουλάχιστον δύο χρόνια πριν με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η πορεία αυτών των δύο χρόνων ήταν αρκετή, για να μας αφυπνίσει, να μας προβληματίσει για να επεξεργαστούμε μορφές αντίδρασης που θα στηρίζονται στην τοπική εκπροσώπηση, στους τοπικούς άρχοντες, στην περιφέρεια, στους φορείς της πόλης, τους πανεπιστημιακούς και να επεξεργαστούμε ένα σχέδιο αντίστασης, αντιπρότασης, ένα σχέδιο βιώσιμο, ρεαλιστικό, ώστε να πάμε να διαπραγματευτούμε. Το ζήτημα είναι ότι μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής εργαλοποιήθηκε η δυνατότητα να εισάγουμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λιγότερους φοιτητές, με αναπόφευκτη συνέπεια να σπρώξει η κυρία Κεραμέως τους υποψήφιους φοιτητές-όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα- να σπουδάσουν σε ιδιωτικά κολέγια. Γιατί δεν εφαρμόζει η κυρία Κεραμέως και ελάχιστη βάση εισαγωγής για τα κολέγια; Αυτοί που κρίνονται ανίκανοι να σπουδάσουν στα δικά μας τμήματα, είναι υπερικανοί, έχουν όλα τα προσόντα να πάρουν πανεπιστημιακό δίπλωμα με τριετή φοίτηση, ενώ στα δημόσια είναι πενταετής; Επομένως η στόχευση από την πλευρά της κυβέρνησης είναι καθαρή. Θέλει ένα πανεπιστήμιο εργαλείο επιχειρηματικότητας που θα συνεργάζεται με διάφορους τρόπους από τη διδασκαλία, μέχρι την έρευνα με επιχειρηματικούς ομίλους, μεγιστοποιεί τη δυνατότητα κέρδους από τη μεριά των πανεπιστημίων και κάνει αξιολόγηση με βάση τα έσοδα που έχει το πανεπιστήμιο. Τους φοιτητές τους αντιμετωπίζει ως φοιτητές-πελάτες. Έπιασε εδώ τον Αντιπεριφερειάρχη και κάποιους άλλους, ο πόνος, για τη σίτιση, για τη στέγαση κλπ.” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αμάραντος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites