Σκληρή απάντηση στον Στράτο Ιωάννου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Πρέβεζα”

Απάντηση στην απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου για το θέμα του Οδικού Φωτισμού στα Φλάμπουρα  έδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.

Στην απάντηση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος αναφέρει:

Κύριε αντιπεριφερειάρχη,

 ο Σύλλογός μας στο θέμα του οδικού φωτισμού στη θέση Λούτσα – Φλάμπουρα ενήργησε όπως πάντα υπεύθυνα, νόμιμα και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ. του .

Έστειλε έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου , το οποίο κοινοποιήθηκε σε εσάς ηλεκτρονικά και μετά όπως πάντα, το δημοσίευσε για ενημέρωση των μελών και των συμπολιτών του .

Πρόθυμη και σε ελάχιστο χρόνο η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Η. μας απάντησε και η απάντηση αυτή θα δοθεί στην δημοσιότητα πάλι για ενημέρωση όλων. Το γιατί εσείς πληροφορηθήκατε το έγγραφό μας μόνο από δημοσιεύματα δεν το γνωρίζουμε.

Κατά την διάρκεια της θητείας μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου οι συναντήσεις μαζί σας ήταν πάντα προγραμματισμένες, επίσημες, τις περισσότερες φορές δια ζώσης και ελάχιστες με έγγραφα .

Σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε τη δια ζώσης ενημέρωση, όταν τα λόγια άρχισαν να μην συμβαδίζουν με την πραγματικότητα σε σημαντικά θέματα όπως η σύνδεση της πόλης με τα πανελλαδικά οδικά δίκτυα, το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα ( μελέτη και παρουσίασή της, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης  κλπ ), η παράκαμψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης , ο φάκελος UNESCO , οι κτηριακές εγκαταστάσεις στο πανεπιστημιακό τμήμα της πόλης  ( παράδοση – παραλαβή κτηρίου , στέγη, εστιατόριο ) , το Μνημείο Ζαλόγγου ( κατεστραμμένες ενημερωτικές πινακίδες, Μονή Ταξιάρχη ) , το λιμάνι και άλλα .

Για λεπτομερή υπενθύμιση των παραπάνω συζητήσεών μας στη διάθεσή σας , όχι όμως δια ζώσης.

Κύριε Ιωάννου, μετά από ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ  στην υπεύθυνη θέση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πρέβεζας – προσθέστε και τα χρόνια σε θέση ευθύνης της π. Νομαρχίας Πρέβεζας – έρχεστε να μας « γνωρίσετε τα σημαντικότατα έργα που έχουν δρομολογηθεί από την Π.Ε. Πρέβεζας και τα οποία θα αναβαθμίσουν, κατά τη γνώμη σας, ουσιαστικά το οδικό δίκτυο της περιοχής τόσο από άποψη εκσυγχρονισμού όσο και από αυτή της οδικής ασφάλειας » .

Αυτά τα έργα κ Αντιπεριφερειάρχη έπρεπε να τα είχατε προγραμματίσει και υλοποιήσει ,  το περισσότερο, τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας σας.

Τόσο χρόνο δικαιολογεί το αξίωμα και η εκλογική δύναμή σας  για την πραγματοποίηση τους , εάν αναλογιστούμε ότι ένας ελάχιστος αριθμός απλών πολιτών ( ένας , δύο , τρείς ; ) πέτυχε με ταχύτατες διαδικασίες ελάχιστων εβδομάδων τον ηλεκτροφωτισμό ενός « αδιάφορου » τμήματος  της Ε.Ο. ,προϋπολογισμού 24.606,60 ευρώ, δίπλα στα σπίτια τους !!!.

Εάν τα είχατε υλοποιήσει τότε θα είχαν ΣΩΘΕΙ ΖΩΕΣ, ενώ τα επόμενα οκτώ (8 ) χρόνια μέχρι σήμερα έπρεπε να είχατε φροντίσει, μιας και όπως μας επισημαίνετε « υπάρχουν εκατομμύρια » στην Π.Η. , η πόλη και ο νομός να διαθέτει ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ  συνέχεια της Ιόνιας και Εγνατίας οδού .

Είναι το λιγότερο ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ στη νοημοσύνη των κατοίκων του νομού να ισχυρίζεστε ότι, θα μεταμορφωθεί αυτό το άθλιο, τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο του 1960, που ευθύνεται για το θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας, σε σύγχρονο και ασφαλές  με τη κατασκευή μερικών κόμβων, με διάσπαρτα ασφαλτικά μπαλώματα και με έναν φωτισμό στο πουθενά,  που μας καλείτε μάλιστα να τον δούμε και με « θετικό πνεύμα » .

Θα κλείσουμε την επιστολή μας με τη δική σας τελευταία παράγραφο, αλλά διατυπωμένη από τη δική μας πλευρά : « παραμένουμε στη διάθεσή σας όλοι οι φορείς , οι σύλλογοι και οι πολίτες για μια ρεαλιστική, ντόμπρα και εφ όλης της ύλης δημόσια και με αγάπη προς τον πολίτη ενημέρωση για τα  ΔΕΚΑ  χρόνια διοίκησής σας στη Π.Ε. Πρέβεζας ».

Η ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας και μια πράξη απόλυτου σεβασμού προς τον πολίτη και έπρεπε να την είχατε καθιερώσει κάθε χρόνο, όπως και κάθε άλλη εκλεγμένη τοπική πολιτική ηγεσία .

Με την διαδικασία αυτή και την ειλικρινή, δυναμική  και αποτελεσματική συνεργασία ταγών, όλων των αποχρώσεων, και πολιτών θα είχαμε πάψει προ πολλού να είμαστε η μόνη πρωτεύουσα της Ελλάδας χωρίς σύγχρονη  και ασφαλή πρόσβαση  στα Ευρωπαϊκά  Πανελλαδικά οδικά δίκτυα.

Η μόνη με τα περισσότερα εγκαταλελειμμένα, απαξιωμένα και ερειπωμένα κάστρα και στρατόπεδα.  

Η μόνη με το πιο άθλιο σε εγκαταστάσεις νοσοκομείο της χώρας.

Η μόνη με τόσο πανάκριβα master plan λιμανιού χωρίς να έχουμε καταλήξει πουθενά. 

Με έναν Αμβρακικό κόλπο να πεθαίνει, ενώ έπρεπε να είναι πηγή αστείρευτου πλούτου .

Με τον πρωτογενή τομέα να συρρικνώνεται μέχρι αφανισμού και την ύπαιθρο να ερημώνεται.

Με το πανεπιστημιακό τμήμα στα πρόθυρα να χαθεί και αυτό  ( και μην ρίχνουμε το ανάθεμα στις βάσεις , γιατί και πριν  κάποια χρόνια που υπήρχαν βάσεις το τμήμα ήταν επιπέδου και σφριγηλό ).

Με μια βιομηχανική ζώνη ελεεινή . 

Με τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα για λύπηση.

Με το δημιουργικότατο Μουσικό Σχολείο σε παραπήγματα. 

Με τη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού αβοήθητη και σε αποσύνθεση οι περισσότερες εγκαταστάσεις της.

Χωρίς ένα Ιστορικό και Εκκλησιαστικό Μουσείο και τόσα άλλα που βλέπουμε συνεχώς μπροστά μας ως αποτέλεσμα απουσίας απολογισμού .

Με πολλά όμως ΘΑ που για να τα πραγματοποιήσει κάθε εκλεγμένος άρχοντα της περιοχής, μας ζητάει την ψήφο μας για το λιγότερο της μισής ζωή του .

Σημείωση: ως μέλη του Δ.Σ. δεν επιζητούμε την δημοσιότητα, αλλά ούτε και την έχουμε ανάγκη. 

Δίνουμε στη δημοσιότητα την έγγραφη απάντηση της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.ΕΙ. προς τον Σύλλογό μας για τον οδικό φωτισμό στη θέση Λούτσα- Φλάμπουρα με τις εξής παρατηρήσεις:
Στο σημείο του οδοφωτισμού δεν υπάρχει καμία διασταύρωση ούτε επικινδυνότητα που να δικαιολογεί τον φωτισμό . Εντοπίσαμε μόνο δύο νεόκτιστες οικίες που περιμένουν να ηλεκτροδοτηθούν .
Σε διάστημα 38 ημερών από την κατάθεση της αίτησης των κατοίκων ( 22/02/2021 αίτηση των κατοίκων, 09/03/2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, 01/04/2021 απόφαση του Περιφερειάρχη ) οι διαδικασίες για τον οδοφωτισμό είχαν τελειώσει!!!
Δεκάδες τα σκοτεινά , φοβικά και επικίνδυνα σημεία μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, αλλά και σε περιφερικούς δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους της. Το ίδιο και στους λεγόμενους …εθνικούς δρόμους του νομού. Για όλα αυτά τα σημεία την ευθύνη την έχουμε εμείς οι πολίτες που δεν κάνουμε αιτήσεις για να διορθωθούν!!!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites