Πρέβεζα : Το Υπουργείο Πολιτισμού για την κεφαλή αγάλματος ρωμαϊκών χρόνων που ανασύρθηκε από το βυθό

Κεφαλή αγάλματος ρωμαϊκών χρόνων ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, σε βάθος περίπου 10 μέτρων. Πρόκειται για εικονιστική κεφαλή αγάλματος, ρωμαϊκών χρόνων, πιθανότατα της περιόδου των Αντωνίνων ή των Σεβήρων (2ος – 3ος αι. μ.Χ.).

Η κεφαλή, κατασκευασμένη από πεντελικό μάρμαρο, είναι σχεδόν ακέραιη εκτός από τμήματα των βοστρύχων της κόμμωσης, τη μύτη, το δεξί αυτί καθώς και μικρό τμήμα του πηγουνιού, ενώ βρέθηκε εν μέρει καλυμμένη με θαλάσσιους οργανισμούς.

Η τοποθεσία υποδείχθηκε από τον κ. Δημήτρη Καραμανίδη, που ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το οποίο και συγκάλεσε κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχε και αρχαιολόγος της ΕΦΑ Πρέβεζας. Το κλιμάκιο παρακολούθησε την ανάσυρση και φρόντισε για τη μεταφορά του ευρήματος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, όπου ξεκίνησαν άμεσα εργασίες αφαλάτωσης και συντήρησής του.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα :Παράταση ισχύος των χορηγηθέντων Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία έτους 2024

11/01/2025, 12:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απο το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας

24/12/2024, 10:21 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Στράτος Ιωάννου για το καταδυτικό πάρκο Πάργας

20/12/2024, 2:12 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Πάργα : Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του Καταδυτικού Πάρκου

19/12/2024, 3:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας

18/12/2024, 2:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οι Σκιαδαρέσες LIVE στο NO NAME

18/12/2024, 2:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το 1ο ΕΚ Πρέβεζας παρουσιάζει το WIN-APP

18/12/2024, 10:43 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας χρηματοδοτεί το Πρόγραμμα “Ήπειρος”

17/12/2024, 8:12 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites