Ανεμογεννήτριες στη “Λάκκα Σουλίου”: Συζήτηση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων και σχετικό ενημερωτικό υλικό

Την Δευτέρα 4-10-2021 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας με μοναδικό θέμα την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα Θεσπρωτικά όρη (περιοχή “Λάκκας Σουλίου”).
Στη συζήτηση παρευρέθηκε ο κ. Δημήτρης Ντούλιας, μηχανικός περιβαλλοντολόγος, κάτοικος της περιοχής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων “Όχι ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σουλίου”. Ο κ. Ντούλιας ενημέρωσε εκτενώς το Δ.Σ. για το θέμα, τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή και τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή Αγώνα είναι πλήρως αντίθετη με τις επενδύσεις αυτές. Υποστήριξε ότι η αιολική ενέργεια είναι μία τεχνολογία πλήρως ξεπερασμένη, με πολύ χαμηλή ενεργειακή απόδοση ενώ η εγκατάσταση τέτοιων αιολικών πάρκων μεγάλης κλίμακας προκαλεί τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα όπως εκτεταμένες αποψιλώσεις δασικών εκτάσεων, ηχορύπανση και γενικότερη ρύπανση λόγω των τεράστιων ποσοτήτων σίδερου και τσιμέντου που απαιτούνται για την εγκατάστασή τους.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και με άλλους συναδέλφους που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση.
Το Δ.Σ. επιφυλάχτηκε να πάρει απόφαση και ζήτησε επιπλέον ενημερωτικό υλικό και επιστημονική τεκμηρίωση για το θέμα.
Τις αμέσως επόμενες μέρες απεστάλη το σχετικό ενημερωτικό υλικό , για την ενημέρωση των μελών μας και κάθε ενδιαφερόμενου και με κάθε σεβασμό σε οποιαδήποτε αντίθετη άποψη. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των κειμένων υπάρχει και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού που εκφράζει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας στην Foppen

07/12/2021, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έφυγε από την ζωή ο Αλέξανδρος Μάρης

07/12/2021, 10:35 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς

06/12/2021, 3:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε γιορτινούς ρυθμούς κινείται ο Δήμος Πρέβεζας – Τη φωταγώγηση του δέντρου στη Λέσχη Αξιωματικών θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος

06/12/2021, 3:14 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο 2ο ΓΕΛ οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

06/12/2021, 3:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία

06/12/2021, 1:07 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites