Πρέβεζα : Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης

Επιστολή στον Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, για την Ιστορική Καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού. απέστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”.

Στην επιστολή αυτή που κοινοποιεί και στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αθηνά Κωνσταντάκη αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε,

Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού ήταν για χρόνια παραπεταμένη στις αποθήκες του δημοτικού αμαξοστασίου λόγω της αδιαφορίας προηγούμενων δημοτικών αρχών και της ιστορικής ανεπάρκειας του τμήματος πολιτισμού των .

Η ερευνητική ανησυχία του προέδρου του ιδρύματος  ΑΚΤΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΙΣ Ν. Καράμπελα και η δυνατή μνήμη του δημοτικού υπαλλήλου Γ. Κώτση την έφεραν στο φώς .

Η ΕΦ.Α. Πρέβεζας προθυμοποιήθηκε να την συντηρήσει και εμείς προτείναμε στη συνέχεια, να τοποθετηθεί σε χώρο του παραδοσιακού κέντρου για να δέσει με την ιστορία της .

Η καμπάνα με υπόδειξη της προϊσταμένης της ΕΦ.Α. μεταφέρθηκε στα εργαστήρια συντήρησης του αρχαιολογικού μουσείου Νικόπολης για τις απαιτούμενες, ασήμαντες σε κόστος, εργασίες η διάρκεια των οποίων δεν θα υπερέβαινε τη μία εβδομάδα. 

Από τότε έχουν περάσει ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ !!! και την καμπάνα εξακολουθεί να την περιβάλει ο λήθαργος αδιαφορίας και της δικής σας δημοτικής αρχής, καθώς και η ασυνέπεια των υποσχέσεων της ΕΦ. Α.  Πρέβεζας .

Στο διάστημα αυτό των χρόνων ο Σύλλογός μας επανειλημμένα έθεσε το θέμα της αδιανόητης καθυστέρησης στην προϊσταμένη της ΕΦ.Α., για να εισπράξει νέες υποσχέσεις .

Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλο την  κοροϊδία, από όπου και αν προέρχεται,   περιμένουμε με δική σας παρέμβαση η καμπάνα να παραδοθεί συντηρημένη μέχρι το τέλος του μήνα Οκτώβρη στο Δήμο όπου και ανήκει. Διαφορετικά να δοθεί στο Σύλλογο μας με όλα τα πρωτόκολλα που ορίζει ο νόμος και να σας την επιστρέψουμε συντηρημένη από πιστοποιημένο  συντηρητή , για να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης .

Όταν αυτό το ελάχιστο ιστορικό τεκμήριο θέλει τόσο χρόνο, τόσο μελάνι και τόσο χαμηλό βαθμό υπευθυνότητας για να συντηρηθεί, είναι ευκολονόητο γιατί τα άλλα μεγάλα μνημεία της πόλης έχουν καταντήσει ερειπιώνες και πάντα με τους ίδιους υπαίτιους .

Υ/Γ 1. Η  ίδια υπόσχεση από την ίδια υπηρεσία πριν από περισσότερα χρόνια ( υπάρχει και εδώ η σχετική αλληλογραφία ) μας είχε δοθεί και για τη συντήρηση του Ηλιακού Ρολογιού , για να τοποθετήσουμε εμείς στη συνέχεια, με την υπόδειξή της ,τον μηχανισμό λειτουργίας . Και εδώ ακόμη περιμένουμε .

Υ/Γ 2. Τα ξύλινα κασώματα των παραθύρων  του Πύργου του Ρολογιού έχουν προ ετών σαπίσει και χρειάζονται αντικατάσταση, ενώ είναι επιβεβλημένη η καθαριότητα σε όλους τους ορόφους του .

Υ/Γ 3. Υπάρχει, επαναλαμβανόμενη, στα εισερχόμενα του δήμου η πρότασή μας το δωμάτιο στο ισόγειο του Πύργου  να λειτουργεί κατά  την καλοκαιρινή περίοδο ως γραφείο τουρισμού του Δήμου. Κατά το παρελθόν το λειτούργησαν με επιτυχία προηγούμενες δημοτικές αρχές , ευαίσθητες σε αποδοχή λογικών και υλοποιήσιμων προτάσεων ,από όπου και αν προέρχονταν αυτές .


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites