Πρέβεζα : Εξηγήσεις στην τοπική κοινωνία για την απόφαση τους να μεταφερθεί το τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής θα κληθούν να δώσουν οι καθηγητές

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 6μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τέθηκε το θέμα, από τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάση Ανωγιάτη,  εκτός ημερήσιας διάταξης.

“Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και είναι ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για την περιοχή μας. Δεν νομίζω ότι πρέπει να καθυστερήσουμε άλλο”  τόνισε ο Θανάσης Ανωγιάτης ζητώντας ενημέρωση για το αν και πότε έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας πρότεινε πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει πρώτα ο ίδιος συνάντηση με τους καθηγητές.

“Μας έχουν μπερδέψει. Στην περίπτωση του κ. Σωτηρόπουλου, στο ραδιόφωνο, άλλα καταλάβαινα, άλλα έλεγε. Κοιτάζοντας αυτές τις μέρες τις εισαγωγές σε διάφορα πανεπιστήμια δεν είδα πουθενά την Πρέβεζα να είναι μείον. Κάποιες αποφάσεις τις παίρνουν με κεκλεισμένες τις θύρες. Γιατί δεν μας φώναξαν και εμάς. Εμείς τους φωνάζουμε στα Δημοτικά Συμβούλια, έρχονται μιλάνε. Ο Πρύτανης, οι καθηγητές, μας λένε διάφορα, μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια πολλές φορές. Να πάμε εμείς σε αυτούς και να τους δούμε μες στα μάτια. Να δούμε και ποιοι καθηγητές αντιδρούν, ποιοι ψηφίζουν και ποιοι θέλουν να πάνε στα Γιάννενα. Πήρανε μία απόφαση, δεν ξέρω, ούτε καν έχω κάτι στα χέρια μου, μια συζήτηση; Τι ήταν αυτό; Στη συζήτηση θα ήθελα να είμασταν και εμείς και θα το επιδιώξουμε, να πάμε σε μία συζήτηση συνολική με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου και βέβαια να κάνουμε μετά εδώ την συζήτηση ξανά” με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καραμανίδη να εκφράζει την διαφωνία του λέγοντας  “Έχουν μπει νέα δεδομένα. Θεωρώ και εγώ προσωπικά ότι πρέπει να το κάνουμε άμεσα. Εδώ είμαστε να προσδιορίσουμε τον χρόνο και να καλέσουμε τους καθηγητές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που πήραν αυτή την απόφαση εις βάρος της πόλης μας”.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί το πρακτικό της γενικής συνέλευσης των καθηγητών που ζητείται η μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα ώστε να ενημερωθεί το σώμα. Στη συνεδρίαση που θα γίνει με όλα τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα εκτός των καθηγητών θα κληθούν να παραστούν οι βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και εκπρόσωποι φορέων.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ολοκληρώθηκε το 27ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων

03/10/2022, 2:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εικαστική παρέμβαση στον Βοτανικό Κήπο και αμπαλί στην Κυανή Ακτή

03/10/2022, 2:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τον Περιφερειάρχη Hπείρου επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Φίερι

03/10/2022, 2:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά αύριο ο ο τέταρτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2022

03/10/2022, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

03/10/2022, 11:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Κατοχύρωση Επωνυμίας – Διακριτικού Τίτλου επιχειρήσεων μέσω Γ.Ε.ΜΗ.

03/10/2022, 10:03 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites