Πρέβεζα : Ανησυχία για κατάργηση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Σε αναβρασμό βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα ζητώντας την άμεση έγκριση ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικό Λύκεια και νέο άνοιγμα της πλατφόρμας για την Ηλεκτρονική Αίτηση των μαθητών/τριών.
Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε τμήματα των ΕΠΑΛ Πρέβεζας και ήδη έχει ενημερωθεί ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατσανάκης, αλλά και η τοπική ΕΛΜΕ.
Το θέμα, που απασχολεί την πλειοψηφία των σχολείων της χώρας, έφτασε μέχρι τη βουλή με ερωτήσεις που κατατέθηκαν προς την Υπουργό Παιδείας, ενώ ΕΛΜΕ προανήγγειλαν κινητοποιήσεις με αίτημα την όσο το δυνατόν συντομότερη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά και κανονικά το ερχόμενο σχολικό έτος 2021-2022 στις σχολικές μονάδες Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Η μη έγκριση των τμημάτων έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων. Aν πρόκειται για τμήμα της Β τάξης που δεν εγκρίνεται, τότε καταργείται ο αντίστοιχος εγκεκριμένος τομέας του σχολείου , ενώ αν πρόκειται για μη έγκριση των τμημάτων ειδικότητας της Γ’ τάξης, μαθητές/τριες εξαναγκάζονται στην τελευταία και κρίσιμη χρονιά για αυτούς να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον ψυχισμό τους, αλλά και στον χρόνο τους. Προβλήματα δημιουργούνται και στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μείνουν χωρίς ωράριο αλλά και στα σχολεία τα οποία υποβαθμίζονται με την μείωση του αριθμού των μαθητών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον τους.
Να θυμίσουμε ότι στο πρόβλημα των ολιγομελών τμημάτων είχε αναφερθεί και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα σημειώνοντας ενέχει τον κίνδυνο κατάργησης, συγχώνευσης ή επικείμενης πλήρους διάλυσης πολλών σχολείων, όχι μόνο στην Περιφέρεια, αλλά και στις πρωτεύουσες των νομών.
πηγή : Καθημερινή Εφημερίδα “Το Βήμα της Πρέβεζας”

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites