Πρέβεζα : Κλειστά για 10 μέρες τα λογιστικά γραφεία

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Το σύστημα για τις φορολογικές δηλώσεις άνοιξε τυπικά στις 27.05.2021 παρά τις κραυγαλέες ελλείψεις και η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε την ανάρτηση των στοιχείων που απαιτούνται στις 07.07.21, παράλληλα η τελευταία αδυναμία του συστήματος σχετικά με τον λάθος υπολογισμό του φόρου σε ελεύθερους επαγγελματίες με παρακράτηση φόρου εισοδήματος διορθώθηκε μόλις την 30η Ιουλίου . Παρά ταύτα, δεν υπήρξε καμία στοιχειώδη αποδοχή της αδυναμίας αυτής από κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα.  Και αντί να επικρατήσει η απλή λογική και να δοθεί ικανός χρόνος υποβολής, απεναντίας επέμεναν ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση , όλα βαίνουν καλώς  και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή τους παρέμενε η 27.08.21 !!!

Τελικά οι φορολογικές δηλώσεις θα παραταθούν μέχρι 10/9, δηλαδή θεωρούν ως αρκετό χρόνο τις 47 εργάσιμες ημέρες για να υποβληθούν 6,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις εν μέσω πανδημίας, φυσικών καταστροφών και καύσωνα !

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί όλης της χώρας, βρισκόμαστε για 2ο συνεχόμενο χρόνο αδιαλείπτως στα γραφεία μας, έχουμε καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων, δίπλα τόσο στους πελάτες μας αλλά και αρωγοί στη προσπάθεια του κράτους να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες και όχι μόνο της πανδημίας .  Οι κατ’ εξακολούθηση, άμεσα ή έμμεσα, πιεστικές προθεσμίες για την υποβολή εντύπων σε  διάφορες πλατφόρμες με τεχνικές δυσλειτουργίες, με αποκορύφωμα αυτή των φορολογικών δηλώσεων  δείχνει εκ μέρους των υπευθύνων μια πρόθεση είτε να μας εξοντώσει ψυχικά και σωματικά είτε να αναδείξει τον υπεράνθρωπο χαρακτήρα μας αλλά σίγουρα ότι σαν Κράτος δεν σέβεται και τον πολίτη-επιχειρηματία !

 Και αντί να υπάρχει μια εκλογίκευση καταληκτικών ημερομηνιών και βοήθεια από μέρους των Υπουργείων στην προσπάθεια μας να φέρουμε εις πέρας αυτά που το ίδια εξαγγέλλουν, αντιμετωπιζόμαστε σαν ρομπότ που πρέπει απλά να υλοποιούν κάθε μέτρο και κάθε πλατφόρμα σε αδιανόητα σφιχτά χρονικά περιθώρια. Και ακόμα χειροτέρα δεν υπάρχει καμία διάθεση να νομοθετηθεί η παράταση καταληκτικών ημερομηνιών σε περίπτωση ασθένειας του λογιστή (πλην της νοσηλείας από covid), απλά αν αρρωστήσουμε θα πρέπει να στέλνουμε τις υποχρεώσεις μας από το laptop .

Έχουμε ξεπεράσει τα όρια μας.!!!!

Παρά το γεγονός ότι στο Υπουργείο δείχνουν να μην είναι σίγουροι, θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι τα γραφεία μας απαρτίζονται από ανθρώπους. Και οι άνθρωποι αυτοί αρρωσταίνουν. Και οι άνθρωποι αυτοί έχουμε οικογένειες. Και οι οικογένειες έχουν ανάγκη να ιδωθούν μεταξύ τους και να ξεκουραστούν και λίγο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και για υγειονομικούς μιας και η πανδημία είναι εδώ με κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στη περιοχή μας 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Για το διάστημα Δευτέρα 09/8 ως Τετάρτη18/8, τα περισσότερα Λογιστικά-Φοροτεχνικά γραφεία  του Νομού Πρέβεζας έχουν προγραμματίσει τις άδειες των απασχολούμενων σε αυτά και θα παραμείνουν  κλειστά για το κοινό .

– Για το συγκεκριμένο διάστημα θα διεκπεραιώνονται μόνο έκτακτες εργασίες και αυτές κυρίως εξ αποστάσεως .  

– Κάθε φορολογούμενος  καλό θα είναι να επικοινωνήσει με το λογιστή του για να ενημερωθεί πότε και αν θα είναι κλειστό το  γραφείο του, ώστε να προγραμματίσει τις όποιες εργασίες και να μην τις αφήσει τελευταία στιγμή, γιατί δεν θα εξυπηρετηθεί.

ΚΑΙ

-Απαιτούμε άμεσα την παράταση των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέχρι 27/10

-Απαιτούμε άμεσα την νομοθέτηση της 5μηνης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από την ημερομηνία έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος υποβολής

-Απαιτούμε άμεσα την νομοθέτηση της ασθένειας του λογιστή με μετατόπιση των καταληκτικών ημερομηνιών δηλωτικών υποχρεώσεων για όσο διάστημα ασθενεί 

– Απαιτούμε ο μήνας Αύγουστος να είναι κενός δηλωτικών υποχρεώσεων

Αγαπητοί συμπολίτες, 

Το κράτος έχει επιλέξει τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, αναγγέλλοντας μόνο το άνοιγμα της κάθε νέας πλατφόρμας, χωρίς όμως καμία αναφορά για τους ανθρώπους που συνήθως υλοποιούν την εφαρμογή τους.

Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί που παρότι δεν είναι το άμεσο αντικείμενο εργασία μας , οφείλουμε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις,  για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε φορολογουμένους και επιχειρήσεις στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη στήριξη σας!


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites