ΤΡ. ΑΛΜΠΑΝΗΣ-Πρόβλημα βιωσιμότητας για το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

Θέμα βιωσιμότητας για δυο τμήματα -της Γεωπονίας Άρτας και Λογιστικής Πρέβεζας, έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης

Θέμα βιωσιμότητας για δυο τμήματα -της Γεωπονίας Άρτας και Λογιστικής Πρέβεζας, έθεσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές που επέφερε συνολικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Λίγο πριν συνεδριάσει η Σύγκλητος, ο Πρύτανης  ρωτήθηκε για το τι σημαίνει και ποιες εξελίξεις μπορεί να πυροδοτήσει η απώλεια θέσεων , ειδικά σε Άρτα και Πρέβεζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο αριθμός κενών θέσεων για το Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων , είναι 417:  « Ο αριθμός αυτός δεν ισοκατανέμεται στα 4 τμήματα και αφορά κυρίως 2» είπε, λέγοντας ότι οι περισσότερες κενές θέσεις αφορούν το τμήμα Γεωπονίας στην Άρτα (154) και Λογιστικής στην Πρέβεζα (161).

«Δημιουργείται πρόβλημα βιωσιμότητας» υπογράμμισε ο κ. Αλμπάνης λέγοντας οτι τα τμήματα αυτά έχουν κυρίως εισακτέους από την υπόλοιπη χώρα και δεν φαίνεται να “προτιμούνται” απο υποψήφιους των πόλεων που εδρεύουν όσο και συνολικά απο την Ήπειρο:  «Θα πρέπει τα ίδια τα  τμήματα, οι γενικές συνελεύσεις, οι συνάδελφοι, καθώς επίσης και η σύγκλητος, να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις» ξεκαθάρισε.

Επεσήμανε επίσης ότι η Σύγκλητος θα συζητήσει το θέμα της πτώσης των βάσεων σε Φυσικό και Μαθηματικό. Όπως ανέφερε «πρέπει να δηλώσουν τις θέσεις τους για τις ΕΒΕ, για τη νέα χρονιά”.

Αναφορικά με οικονομικά θέματα που μπορεί να ανακύψουν ο πρύτανης τόνισε οτι “δεν θα δημιουργηθεί οικονομικό πρόβλημα  από τις απώλειες θέσεων” ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το οικονομικό ζήτημα του Πανεπιστημίου  παραμένει καθώς το ίδρυμα δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες και προσφεύγει είτε σε ταμειακά υπόλοιπα είτε σε έκτακτες επιχορηγήσεις.

Ρεπορτάζ : ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

πηγή :epirusonline.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Σε «Εκθεσιακό Χώρο» μετατρέπει τις άδειες βιτρίνες η επιτροπή ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

28/09/2021, 3:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Από το Ε.Π Ήπειρος η αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων στο Ελευθεροχώρι Φιλιππιάδας

28/09/2021, 3:24 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

28/09/2021, 12:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 1-49

28/09/2021, 12:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ο Xαιρετισμός Δημάρχου στο «6ο Διεθνές Συνέδριο Σχεδιασμού Αυτοματισμού, Μηχανικής Υπολογιστών, Δικτύων Υπολογιστών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – Νοτιοανατολικής Ευρώπης»

28/09/2021, 12:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έντονη η Πρεβεζάνικη παρουσία στο νέο Δ.Σ του Συλλόγου Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής

28/09/2021, 11:25 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites