Πρέβεζα : Στα τρέχοντα θέματα των ιδιοκτητών ακινήτων εστίασε ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς

Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στα προβλήματα των ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας και τις φορολογικές δηλώσεις η Ενωσις Ιδιοκτητών Ακινήτων Πρέβεζας, μέλος της ΠΟΜΙΔΑ,  διοργάνωσε την Τετάρτη, 4η Αυγούστου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Μαργαρώνα Πρέβεζας, συνέντευξη Τύπου.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI) δικηγόρος Α.Π. κ. Στράτος Παραδιάς ο οποίος αναφέρθηκε στα τρέχοντα θέματα που αφορούν την ιδιωτική ακίνητη περιουσία και την φορολόγησή της, και απάντησε στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Την συνέντευξη προλόγισε ο Πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Πρέβεζας κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας, ενώ παρέστησαν και οι Πρόεδροι Ιδιοκτητών Λευκάδας Δικηγόρος κ. Ολυμπος Παρασκευά και Αγρινίου Μηχανικός κ. Χρήστος Καμποσιώρας.

Τα κύρια θέματα στα οποία αναφέρθηκε ήταν τα εξής:

* Μείωση ενοικίων λόγω COVID και αποζημίωση ιδιοκτητών: Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ ήταν οι αποζημιώσεις των ιδιοκτητών που κατάφερε να εξασφαλίσει η ΠΟΜΙΔΑ για την αναγκαστική μείωση των ενοικίων από το Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συνεχιστεί, οπότε η αγορά και η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί στη σημερινή πραγματικότητα. Η ΠΟΜΙΔΑ κατάφερε επίσης να ξανανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για αρχικές ή διορθωτικές δηλώσεις για όλους τους μήνες του 2021, ενώ διεκδικεί και το άνοιγμα όλων των μηνών του 2020. 

* Ανείσπρακτα ενοίκια 2020: Πέραν του δικαιώματος που εξασφαλίσαμε για αναβολή φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων, ειδικά για τα ανείσπρακτα του 2020 , εξασφαλίσαμε την αναβολή τους και με απλό εξώδικο. 

* Φορολογία ΕΝΦΙΑ, αντικειμενικές αξίες, φόρος ενοικίων: Το πλέον δυσχερές και απειλητικό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες, ενόσω δεν καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος οδηγεί σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες, κυρίως με αναξιοποίητα αστικά ακίνητα. 

* Μισθώσεις ακινήτων: Εγινε ανάλυση της ισχύουσας νομοθεσίας που προβλέπει ελάχιστη τριετία για κάθε νέα μίσθωση, και ελεύθερη διαμόρφωση σε όλα τα στοιχεία της. 

*Εθνικό Κτηματολόγιο: Παρατάθηκε για ένα χρόνο το δικαίωμα διεκδίκησης αδήλωτων ακινήτων, τόσο για τους ιδιώτες, όσο και για το Δημόσιο , το οποίο συμμετέχει στη διαδικασία κατάρτισης του «τόσο ως παίκτης, όσο και ως διαιτητής». Σημαντική η ρύθμιση για επιτάχυνση της εμφάνισης των δηλωθέντων κτηματογραφικών στοιχείων και η άμεση έναρξη λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων. 

* Δημοτικά Τέλη κλειστών και αδήλωτων ακινήτων – επαναλειτουργία πλατφόρμας: Η ΚΕΔΕ έχει αποδεχθεί τις προτάσεις της ΠΟΜΙΔΑ για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας, τη μείωση των προστίμων στο 50%, την επαναφορά της παραγραφής στην 5ετία και την αυτόματη διακοπή χρέωσης δημοτικών τελών ταυτόχρονα με την διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων.  Αναμένεται η νέα νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στους πολίτες να κάνουν μεταβιβαστικές δικαιοπραξίες ενόψει των νέων αντικειμενικών, χωρίς εξοντωτικά πρόστιμα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites