Πρέβεζα : Είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συγκεντρώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού

Ανακοίνωση του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας  για τις Τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές στη χώρα μας

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο. 

Μεγάλες είναι οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που έχουν υποβαθμίσει τα μέτρα πυροπροστασίας και πρόληψης στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης της γης.

Αποδεικνύεται πως για ακόμα μια φορά πως οι ανάγκες και η προστασία του λαού μπαίνουν στη ζυγαριά του κόστους – οφέλους τη στιγμή που δισεκατομμύρια ευρώ δαπανούνται για τις υπέρογκες νατοϊκές δαπάνες και άλλα τόσα ετοιμάζονται να δοθούν σε επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και η «κλιματική αλλαγή» αξιοποιούνται ως εύκολες δικαιολογίες και βολικό «καταφύγιο» για να κρυφτούν οι διαχρονικές ελλείψεις, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση, η ανεπάρκεια σε μέσα και υποδομές, η απουσία μέτρων προστασίας.

Το έγκλημα που έχει διαπραχθεί σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στην Εύβοια, έχει οδηγήσει σε  ολοκληρωτική καταστροφή του φυσικού πλούτου, καταστροφή σπιτιών και σε αφανισμό ολόκληρα χωριά.

 Αποδεικνύεται ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι αποτελεσματικός μόνο όταν πρόκειται να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, να καταστείλει τους αγώνες των εργαζόμενων, να επιβάλλει τους νόμους υπέρ των εργοδοτών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση  να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε:

  1. Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα -έστω και τώρα- για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου.
  2. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών.
  3. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για όσους έχουν ανάγκη.
  4. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
  5. Να υπάρξει η άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
  6. Να σταματήσει η δουλειά σε όλα τα εργοτάξια, γραφεία που βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές και βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Καταβολή των μισθών των εργατών στους χώρους δουλειάς που έχουν ζημιές. Καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους πυρόπληκτους που δοκιμάζονται και έχουν υποστεί ανυπολόγιστη καταστροφή.

Να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από τις 18 Αυγούστου έως 21 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και ώρες 7-9μμ.

Ο σχεδιασμός και τα μέτρα προστασίας δεν είναι πολυτέλεια. Αφορούν την ανθρώπινη ζωή, τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites