Πρέβεζα : Ένας πυροσβέστης θετικός στον κορωνοϊό και άλλοι 3 μαζί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας

photo αρχείου

Σε μεγάλο κίνδυνο εκθέτει η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος τους πυροσβέστες της περιφέρειας που συνδράμουν στις πυρκαγιές της Αττικής.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο τρόπος διαχείρισης των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας στις πυρκαγιές της Αττικής, βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των υπαλλήλων του Πυροσβεστικούς Σώματος.

Θύματα αυτής της κακής διαχείρισης φαίνεται πως είναι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πρέβεζας, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του mypreveza.gr, ένας εμβολιασμένος πυροσβέστης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και άλλοι 3 (στενές επαφές του) βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, χθες 8 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Νομού Πρέβεζας μεταφέρθηκαν με βαν της Πολιτικής Προστασίας στην Αττική για να γίνει αλλαγή βάρδιας και άλλοι 8 που βρίσκονταν ήδη εκεί, επέστρεψαν με το ίδιο βαν στην υπηρεσία τους στην Πρέβεζα.

Σήμερα το πρωί ένας εκ των 8 πυροσβεστών που βρίσκονται στην Αθήνα, ανέφερε αγευσία και ζήτησε να κάνει self test, το οποίο βγήκε θετικό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου έκανε Rapid Test το οποίο βγήκε αρνητικό, ενώ το επόμενο βήμα ήταν να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο εμβολιασμένος πυροσβέστης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μαζί με άλλους 3 ανεμβολίαστους συναδέλφους του, βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ οι υπόλοιποι 4 που είναι εμβολιασμένοι, αν και στενές επαφές του κρούσματος, επιστρέφουν με το ίδιο βαν στην υπηρεσία τους και στις οικογένειες τους, χωρίς να υποβληθούν σε κανένα απολύτως έλεγχο.

Το mypreveza.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου Βασίλη Βράστο, ο οποίος και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ενώ ανέφερε πως όσο ο συνάδελφος τους βρίσκονταν στο Νοσοκομείο περιμένοντας τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου, οι υπόλοιποι μέσα στον ήλιο και την ζέστη, βρίσκονταν εντός του βαν, το οποίο μάλιστα, όπως καταγγέλλεται από τον ίδιο, δεν απολυμάνθηκε.

“Κανένας δεν μας έχει ενημερώσει αν και οι 7 υπόλοιποι συνάδελφοι κινδυνεύουν να είναι θετικοί στον κορωνοϊό ή όχι, ενώ με το ίδιο βαν την προηγούμενη μέρα επιβιβάστηκαν άλλοι 8 συνάδελφοι για να επιστρέψουν στην Πρέβεζα, αφού πρώτα είχε επιβιβαστεί σε αυτό ο συνάδελφος που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όλοι οι συνάδελφοι που επιστρέφουν στις οικογένειες τους έχουν μικρά παιδιά τα οποία λόγω ηλικίας δεν είναι εμβολιασμένα και εκτίθενται σε τεράστιο κίνδυνο. Ας μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος τι προβλέπει το πρωτόκολλο για την συγκεκριμένη περίπτωση”  τονίζει στο mypreveza.gr o Βασίλης Βράστος και στηλιτεύει τον τρόπο που διαχειρίζεται την μεταφορά του προσωπικού η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, εκθέτοντας σε μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Πρέβεζας και τις οικογένειες των υπαλλήλων τους.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites