Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από το Επιμελητήριο Πρέβεζας οι Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας Τοπικών Ελαιολάδων

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από το Επιμελητήριο Πρέβεζας, ως Επικεφαλή Εταίρου του διασυνοριακού Έργου: “AUTHENTIC-OLIVE-NET – ”Certification of Authenticity and Development of a Promotion Network olive products in the across border GREECE – ITALY area”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V/A Greece-Italy 2014-20», οι Εκδηλώσεις Γευσιγνωσίας Τοπικών Ελαιολάδων στο Παλιό Ελαιοτριβείο “Paragaea” στην Πάργα το Σάββατο (21/8), και στην Μαρίνα της Πρέβεζας, την Κυριακή (22/8), αντίστοιχα.

Κύριος σκοπός των ανωτέρω εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων που παράγονται από τοπικές ποικιλίες της κοινής διασυνοριακής περιοχής ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΤΑΛΙΑΣ, μέσω της τοπικής γαστρονομίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το καλωσόρισμα του κ. Ιωάννου Μπούρη, Προέδρου του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, και τους χαιρετισμούς των επισήμων προσκεκλημένων.

Μετά από μια σύντομη παρουσίαση του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET, ακολούθησε η αφήγηση από τις κ. Βέκιου Αικατερίνη και Γεωργοκίτσου Σπυριδούλα αποσπασμάτων από βιβλία που περιγράφουν την ελαιοκαλλιέργεια στην Πάργα και Πρέβεζα αντίστοιχα στο παρελθόν.

Το κύριο μέρος των εκδηλώσεων περιελάμβανε εκδήλωση γευσιγνωσίας 5 ποικιλιών εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου από Πρέβεζα και Απουλία, από τους Γευσιγνώστες Ελαιολάδου κ. Κάτσαρη Παναγιώτη, Υπεύθυνο Εργαστηρίου Ελαιολάδου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στην Καλαμάτα, και Τάκη Δημητρακόπουλο, Μέλος της Διαπιστευμένης Ομάδας Γευσιγνωσίας του ΣΕΒΙΤΕΛ

Στην συνέχεια ακολούθησε γαστρονομική επίδειξη συνταγών με βάση τα τοπικά ελαιόλαδα και αγροδιατροφικά προϊόντα από τους κ. Pasquale Lembo, Chef & Ιδιοκτήτη Εστιατορίου και Γιώργο Παλησίδη, Chef & Καθηγητή Γαστρονομίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την βράβευση των ελαιοπαραγωγών που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του έργου AUTHENTIC-OLIVE-NET.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον,  τόσο με φυσική παρουσία όσο και μέσω διαδικτύου, τοπικοί ελαιοπαραγωγοί, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων του ευρύτερου αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου, της επιμελητηριακής κοινότητας, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες του για την περαιτέρω προώθηση των υψηλής ποιότητας τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, όπως τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, στις αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites