Βραδυφλεγείς βόμβες για πυρκαγιά (του Ευάγγελου Αυδίκου)

photo αρχείου

Γράφει ο Ευάγγελος Αυδίκος

Η χώρα λαμπάδιασε, η μαυρίλα παντού. Ευκαιρία να δούμε και τα δικά μας στην Πρέβεζα. Τους ανευθυνοϋπεύθυνους που κρύβονται πίσω από νόμους και οικονόμους. Άνθρωποι που είναι ταγμένοι για να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον. Και εξηγούμαι. Τα κτήματα που δεν είναι ενταγμένα στο σχέδιο πόλης , μόλο που είναι μέρος της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου, είναι κινούμενες βόμβες για την εκδήλωση πυρκαγιάς. 

   Επιστολή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας. Κάντε κάτι. Απάντηση. Η αρμοδιότητα αυτή έχει περιέλθει στους Δήμους. Επιστολή στον Δήμο Πρέβεζας. Λυπούμαστε αλλά το κτήμα αυτό δεν είναι στο σχέδιο πόλης, συνεπώς δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δήμου.

   Εσείς πώς το χαρακτηρίζετε αυτό; Αν ανάψει φωτιά θα ρωτήσει ποιος είναι υπεύθυνος; Θα ζητήσει η πυρκαγιά προεδρικό διάταγμα ώστε να ξέρει ποιο δρομολόγιο θα ακολουθήσει στην καταστρεπτική της πορεία; Δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο; Δεν είναι υπεύθυνες οι υπηρεσίες του Δήμου για την προστασία όλων των πολιτών; 

    Δεν είναι αυτή η εμπειρία αυστηρά προσωπική. Πολλοί συμπολίτες ανιστορούν τα ίδια παθήματα. Από τον Άννα στον Καϊάφα και αντίστροφα. Ένα γαϊτανάκι  ανευθυνότητας από τον Δήμο Πρέβεζας, την Πυροσβεστική και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Από παλιότερα. Το γράμμα του νόμου πάνω απ’ όλα. Να προστατέψουμε την έννομον τάξιν . Κι ας κουμπουριαστούν οι πολίτες. Ας. καούν οι περιουσίες.  Θα  έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι εφαρμόσαμε αυστηρά τον νόμο. 

     Αν βεβαίως η πυροσβεστική και ο Δήμος Πρέβεζας πετάνε τις αγωνίες των συμπολιτών στο καλάθι των αχρήστων των γραφείων των προϊσταμένων αρχών, κάποιοι συμπολίτες και συμπολίτισσες δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά αδιαφορώντας, με διάφορες δικαιολογίες, για τον καθαρισμό του αγροκτήματός τους.

     Κύριοι/ες του Δήμου Πρέβεζας, κύριοι/ες της Πυροσβεστικής Πρέβεζας, κύριοι συμπολίτες/τισσες  σας καθιστώ ηθικά και ποινικά υπόλογους, και όχι μόνο η ταπεινότητά μου, σε περίπτωση που η ολιγωρία σας και ο εγκλωβισμός σας στη γραφειοκρατία προκαλέσουν πυρκαγιά.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η πρόταση του Παναγιώτη Ρεμπή για το Νοσοκομείο Πρέβεζας

26/01/2023, 4:25 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δημήτρης Σιόρεντας : Προχωράμε μπροστά με «λογισμό και μ’ όνειρο», με «όραμα για δημιουργία»

23/01/2023, 11:50 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (υπό Δημ. Παππά Πολ. Μηχανικού- Περιφερειακού Συμβούλου Ηπείρου)

30/12/2022, 12:02 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Η θυσία των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο (του Αναπληρωτή καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμά Μπάκα)

20/12/2022, 8:44 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Δρ. Κοσμάς Κοψάρης, Αμαρτωλές σχέσεις του Φρανσουά Τρυφώ, κριτική της ταινίας

15/12/2022, 9:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Του Αντιστράτηγου ε.α Σιόρεντα Δημητρίου)

12/12/2022, 5:31 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites