Πρέβεζα : Πρωτότυπη δράσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας με την αρωγή του Δήμου

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)  συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις  εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση , μελετά, αναλύει και αποτυπώνει τις σημαίες-λάβαρα της ελληνικής Επανάστασης, στο πλαίσιο του μαθήματος Κοινωνικού Γραμματισμού, με υπεύθυνη καθηγήτρια την υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Μπάρκα Χρυσάνθη.

Οι διαφορετικές ιστορίες των σημαιών της  Επαναστάσεως που   έφεραν αρχικά  τα διάφορα σώματα που συμμετείχαν σε αυτή «αποτυπώνονται» και παρουσιάζονται σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα  του ΣΔΕ στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι του  Α’ και Β’ κύκλου σπουδών του σχολείου. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης και παράλληλα με τις δράσεις την Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πρέβεζας λειτουργεί έκθεση των έργων στην «οικία Αθανασιάδη», όπου κάθε πολίτης – επισκέπτης της έκθεσης, θα μπορεί να βλέπει τα εκθέματα και να αφήνει κι αυτός το μήνυμά του.

Επίσης στον χώρο υπάρχει ακόμη μια πρωτότυπη δράση:

Ο πήλινος κουμπαράς  τον οποίο ο καθένας  από μας, μπορεί να «γεμίσει» με ιδέες, αξίες και ευχές για τα  200 χρόνια ελευθερίας. 

Στον χώρο της «οικίας Αθανασιάδη» υπάρχουν  κουμπαράδες «αποταμίευσης αξιών» (ένας για κάθε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου), στους οποίους  ο κάθε πολίτης βλέποντας τα εκθέματα, μπορεί να αφήνει το μήνυμά του.

Στη συνέχεια, οι κουμπαράδες, θα προσφερθούν στα σχολεία  προκειμένου να συγκεντρωθούν κι εκεί μηνύματα κι ευχές γι’ αυτή την τόσο σημαντική επέτειο. Οι ευχές που θα αποταμιευτούν θα έχουν ξεχωριστή σημασία γιατί θα είναι από τα παιδιά που φέρουν την ελπίδα για ένα ακόμη πιο ελεύθερο μέλλον γεμάτο αξίες. 

Ο Δήμος Πρέβεζας στάθηκε εξαρχής αρωγός στην πρωτοβουλία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πρέβεζας ,διαθέτοντας τους κουμπαράδες και φιλοξενώντας τη δράση έτσι ώστε αυτή να είναι προσιτή σε όλους. 

Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον χώρο (με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων)   κατά τις ώρες δράσεων της βιβλιοθήκης 10:00 -12:00 έως και την Παρασκευή  10 Ιουλίου ή κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη της δράσης κ. Χρυσάνθη Μπάρκα (τηλ .επικοινωνίας 6977969543). 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Πρέβεζα γιόρτασε τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση της

21/10/2021, 11:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μαρία Νεγρεπόντη – Δεληβάνη : Ύβρης μεγατόνων το συνέδριο προς τιμήν του Αλή Πασά στα Γιάννενα

21/10/2021, 10:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα τα ιστορικά κειμήλια του Μάρκου Μπότσαρη και της Λένως Μπότσαρη

21/10/2021, 10:18 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στην αντεπίθεση επιμελητήριο και οι εμπορικοί σύλλογοι Πρέβεζας και Ιστορικού Κέντρου για τις ανυπόστατες μεθοδεύσεις των τελευταίων ημερών

21/10/2021, 5:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 76η επέτειος βύθισης του Ναρκαλιευτικού πλοίου “Πηνειός”

21/10/2021, 12:10 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : Στις 21 Οκτωβρίου 1912 απελευθερώθηκε η Πρέβεζα

21/10/2021, 6:43 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites